Saturday, May 17, 2008

Kenduri dan aku yang muda.

first time aku gi kenduri 'ter'pakai jeans. ter ookk. xtawu lak nk gi kenduri. HAHAHA. ni kenduri kawen kawan along. along yang perasan DIVA. haha (baju coklat tu) yang tgh kak shima, kwn along.


Harini aku pegi dua kenduri. Satu kat loy barat satu kat loy selatan.
Ke Selatan dulu, kemudian aku ke Barat. Cecewah. Macam jauh sangat.
Yang kat selatan tu, rumah ema. Akak die kawen.
Aku bukanlah jenis gemar sgt nak gi kenduri neh.
Lemaslah. Dengan rame orgnye. Panasnye.
Haa tapi if buat kt dewan ke hotel ke is an exceptional.
Ade econ. Hahaha sejuuuuuk. Aku sukakakakakaka.
Nak nak pulak kusi yang empok cam wane biru khas untuk chegu2 penolong kanan kt sekolah tu kan.
oohhh lagi aku sukakakakakak.
Patu siyap balot-balot agi kusi tu and ade reben kt belakang.

Very the veryy waaah. Aku sukakakakaka. HAHAHA
Bialah, ala2 daten sket. Ape aku peduli. Janji aku selese.


Tapi satu sebab yang aku sgt suke nak join gi kenduri neh ialah:
MAKANAN YANG SEDAP. (kasi bold sket) hahaha.
nasik minyak. ayam masak merah. gulai daging. rojak. bubur pulot itam. acar buah.
dan maaaaaaacaaaaamm-macam laaaaggggiii.
ooh aku sgtlah bersemangat waja nak makan kenduri. gahaha.

ok ok whatever lah kenduri.
Kenduri ke-2 (maseh kenduri lagi.haha) adelah kat rumah YB loy barat neh.
Anak pompuan die kawen. Ala tak kesahla. Bukan aku kenal pun YB neh.
Muke pun aku xcam. Oh sadis sngguh.
Bukan itu je, nama dia pun aku xtahu. haha agak kurang asam aku neh.
Akukah yang tidak prihatin dengan orang sekeliling ataupun YB tu yang tidak mesra rakyat??
Ahahahaha. Aku yang kera sumbang mungkin. Tidak mengambil inisiatif untuk tahu.
Lantaklah. Pape je lah. Asal aku bahagia. Ade masalah bang kak?
Asalkan aku pergi tu sbb mak aku dapat jemputan. Habes cite.
Sape yang kawen haa kawenlah kau.
Semoga berbahagie smp anak cucu cicit piut miut. (kena baik gak kdgkale, kdgkala jahat pun takpe.nga3)

Ni nak stori sama lu orang
Alkisahnya tuan-tuan dan puan-puan,
YB neh jomputlah pasukan caklempong sekolah omak den.
dan ipan (adek aku yang annoying tahap dewa itu) merupekan pemainnye lah.
Alah ipan tu maen tamborin je. Punyelah aku bajet die ketuk caklempong tu.
Takpon atlis maen gendang ke kan, gitar ke, tabla ke kan.
Rupenye die maen tamborin je. hek eleee. poyolak hang. HEH.
Ok tak kesahlah. Tamborin pun tamborin laa.
Tapi untuk pengetahuan lu orang, kumpulan caklempong sekolah loy barat ni adelah yang terbilang di kalangan terbaik. Cewaaaah ayat. Sungguh xleh blaa.
Antara yang terkenal gaklah kat n9 (bak kate adek aku)

Satu je lah, ape aku dulik. HAHAHA.

And then kan, tgh diorang perform caklempong tu aku pegila skodeng adek aku.
Modus operandinye cume satu, nak kaco adek aku tu. Biar die blushing.
And bagi die perasan sikitlah. Biar dia teganggu konsentrasi semasa menjalankan tanggungjawab bermain tamborin. Wakakakaka amende laah.
Aku senyum tersengih-sengih kat die sambil jari aku tunjuk-tunjuk kat die dan aku sempat ketawa mengilai (tapi xdela kuwat oookkk) dengan harapan die blushing.
A'ah. Sangat berjaya. Dia tertunduk tersipu malu dek perbuatanku itu.
Aku sangat seronoooook oookkk. Sangatlah padan muka hang. gahaha kijam.

Tadi die balek from wat pesembahan,
Die stori sama aku.
Ade kawan die tanya perihal diriku (wah terasa pemes.haha)
Soalan die 'Eh, yang tadi tu siape fan? Adek ko ek? (haha kasi bold kasi bold)
Waaaaahh. Sukaanya aku. Terasa diri ini sangat muda dan comel. *perasan*
The thing is, Ipan adelah pelajar Tingkatan Dua. 14 tahun.
Imagine budak itu cakab aku adek die, kiranya jika dihitung,
aku adelah berumur antara 13, 12, 11 tahun dan kebawah. HAHAHAHA
Sangat muda ok. Kanak-kanak ribena. Bangge bangge. Sukeee.

Kire nanti if aku dah kahwin nampak cam budak sekolah lagi.
Patu bile dah beranak nampak cam anak dara lagi.
Bila dah bercucu nampak cam baru lepas kahwin.
Bila dah bercicit nampak cam baru ada anak.
Hoho. Sangatlah perasan mude. Ahahahahaha
Takot kang perasan-perasan muda xingat mati.
Mati bila-bila boleh. Awak tua ke muda ke hatta bayi pun, dah sampai ajal,
Ke rumah batu dua jua juga anda. Jadi sentiasalah ingat mati (tazkirah sket.hehe)


Tak kisahla papepon.
Cite aku perasan muda ni macam aku dah berumur 40++ tahun jek. wawawawa.
Aku bakal mencecah 18 tahun. BAKAL ok. Maseh belom 18.
Hakikatnya 18 tahun adalah masih mentah dan belum mengenal lagi erti dunia sebenar.
Itulah yang hakikikikikiki. I mean hakiki.

Toodles~!

Thursday, May 15, 2008

les miserable.

sudah lame xupdate.
mula dari 12hb haritu ak dah rase mati kutu dok umah.
aaa xsaba nak start a new life.aaa dah penat dok mah.
aaaa adoyyyy.

sekarang nk onlining pun aku malas.sgt mls ok.
friendster-ing pun.ym-ing pun.lagu pun mls nk dnga.
tp nk dnga lagu bukan malas.xbuleh nk dnga.
will melelelelehh.ayoo.miserable lah my life lately =(

12hb pagi aku tibe2 dpt call frm kpm
bgtawu yang my intebiu postpone to 21st.
supposedly 16th of may.wic is on hari guru.
then postpone. i assume its bcs they want to celebrate hari guru so siape nk intebiu kan?gahahaha. suke assume2 ni. HAHAHAHA
alkisahnye pg tu mmg aku sgtla smngt nk buat essay yg kpm tu suro kan.
sgtttlah semangat.sekali telepon cakab 21.
abesla.semangat aku pn down the drain.nyahaha.
aku pn pegila besukeria. nt rily besukerie .coz i'm in blue mood this week.
aiya saaddddd. dan sedeyyynye. nt gonna tell u why.


dear god,pliss pliss.grant me kerajinan. and also brilliant idea nk wat essay ni.
aduy.nyah ko kemalasan. nyah nyah. mcm maknyah la pulak. HAHAHAHA


and the best thing is, after intvw aku tu.
yg bertempat di institut perguruan antarabangsa kuala lumpur,
aku bercadang nak g melepak di rumah eel.nyahaha.
(rumah eel adelah di petaling jaya.)
aku dah sgt BOSAN i repeat BOSAN duk rumah. ngan xde kwnnye.
well atleast if ade kwn bule share-share stories.gossipping.gelak ngilai.
muahahahaha. i just miss those crazy things i used to do dulu. HAHA
tapi ini baru cadangan. i have to beg my mom's punye mercy. nga3.
nk mintak abes-abesan. xkire. xkire. nk pegi jugak!! xkire!!!
i will hentak my kaki if possible.hahaha. o maybe berdebate with my mom.
debate yang bertaraf antarabangsa ok. ohh how cool was that? hehe


ni nak btau lu org about my mom ni tau.
ain't that easy to have her permission nak pegi mane-mane tau.
rily. sgtlaaa payah.
reason die ialah :
AKU BERSAIZ SANGAT KECIL DAN COMEL (tokok tambah.haha) JADI DIA TAK YAKIN BAHAWA AKU BOLEH TEMPUH DUNIA LUAR ITU.
my otak said:
'sampai bile my mom akan berfikiran sedemikian? i'm 18 (soon). i'm a grown up!'
takat pegi dekat je pon. apelah sangat kan. adehh.


ok ok. korang buleh cakab aku jenis camne bla bla wateverr.
biaselah. darah mude. surela suke besukerie. HAHA
tp satu lah, aku xpenahla langgar ape yg mak cakab.
if die xbg, ok fine. nk wat cane kan? bt still mstla tguris hati sket.
lagi2 if aku sgt excited nk pegi. over over excited. skali xdpt. waaaaaaaaaaa!!


tp aku sbg anak yg baek *perasan* ikot jugakla, yelah. mane nak dpt duit bro? aku maseh lg penanam anggur yang bahagia. kikiki ;)
and lg satu, takut nati kene sumpah jadi kuali ke sudip ke.siape susah kan?
haha. and worst of all, ak mati before sempat mintak maaf kat mak.
kan free free title anak derhaka?
uish. tanak ak. tak sanggggguuuuuuppppp!


pesanan aku.
don ever-ever langgar ape yg ur mom said.
mau kah jadi anak derhaka? mau? mau?
there's a saying goes, syurga itu dibawah telapak kaki ibu.
appreciate ur mom, selagi beliau masih bernafas di bumi bertuah ini.

to puan seri siti hasiah,(saje gtl bg pn seri.HAHA)
HAPPY BELATED MOTHER'S DAY.
i love u with all my heart i swear.


p/s: anyway aku da wish depan2 ok. ni blog punye version pulak. nyahahaha ;)
and entry ni xde gamba. mlasla nk uplod. adeyy. mls mls daaan mls.



Tuesday, May 6, 2008

inilah tempat-tempat menarik.

ini adalah post imbauan masa lalu. peace be upon you guys.

ini time english kt 5 haitham. i happen to miss those joyful times. (oh ya, the ugliest class too.HAHA)


HEHE.aku pnah merempat kelas. this is 5 battani. ini hanya lakonan semata-mata. kami TIDAK pernah tidur dalam kelas. kami baik dan mendengar kata. HAHAHA.
(rindu kelas ini juga. wonderful class. not as ugly as above laa. miahahahah)


koridor ini juga aku rendu. tempat kami berposing dan membajetkan diri. HAHAHA. dan juga tempat skodeng aspura. agagagagaga. (tipu je.aku tipu ok)
koridor bilik hafsah,bilik intan. it's the best port to gossip2 one.ngee~


*sori, the pic cannot be displayed.heee*
tempat ini lagi menarik. tapak semaian aspuri. kahkah. lihatlah budak2 ni pose konon movie lah. ini kanak2 bilik hafsah. maaf, aku tidak terlibat. bubububu~


nak cerita laa kan.
aku suke tapak semaian ni sbb banyak warne hijau.
menghadap bukit labu kot.wawawa~
eventho bawah tu padang hoki dengan longkangnye yang sangat WANGI.
cehh. eh knape pulak aku suke ehh? HAHA abaikan.
dan sebenarnya tempat aku melepak jugak. tu sebab suke kot. HAHA



tandas aspuri blok A aras tengah. tempat favourite aku melepaskan hajat. aahahahahahaha jujurnye aku. takdelah, ikutkan inilah tandas paling bersih dan best. selain blok C. blok C jauh sangat. blok lain mintak maap, aku tak berape nak gemar. HAHA


Ohh ya,
lagi satu, tandas ni pernah jadi tempat budak2 neh make-up semata mata nak buat posing ala2 drama hanazakarino kimitachi-e.
agagagagagagaga sgt kelakar.
time musim SPM. paham2la dah xde orang buatla keje2 kurang berfaedah.
diorang make-up touch up sume kt cni.
tapi berposing kat tangga dekat2 tandas ni jugak.
AKU TAK JOIN, HARAP MAKLUM.
aku jd jurukamera je, tangkap gambar mereke.keh3~


malangnya, gambar tu takleh nk letak kat sini sebab mreke tak pakai hijab.ehehehehehehe ;)

yg aku ingat penggambaran tu tengah2 pagi bute.dalam kol 2 kot.
sungguh takde keje.HAHAHAHA

aku suke ni. suke ni. sangat suke. very de very lovely dewan makan.ahahahaha

inilah tempat paling favourite.ngahahaha.DEWAN MAKAN.aku pujila pacik macik dm ni. pandai masak. leh tahan sedap. xdela sedap gile,bongakla tu.
sedaplah untuk masak banyak-banyak kan. bukan senang masak banyak2. nak taruk garam, nak maintain masin manis sume. ingat senang ape?
(ehem.aku sudah pandai memasak.ahahaha)

juga tempat skuad skod aku menjalankan misi.
wakakakakaka.
dululah. skodeng abang DM. ahahahaha
(kpd mereke yang berkenaan,ini cerita lama ok.cerite zaman hang tuah.HAHA)

juga aku akan sentiasa menubuhkan skuad turun DM stiap kali nk makan.
turun ramai2. PALING AWAL DATANG dan PALING LAMBAT KELUAR DM.
alah, biaselah. potpetpotpetpotpet.
membincangkan hal2 dalam dan luar negara.isu-isu semasa.wakakakakakakak.
knape? ade masalah? kami punye sukela. wawawa.

lagi-lagi hari Ahad.
tgk MELODI.
suke DM. DM ade TV.
malas nk turun bilik rehat. jauhhhh sgt.
dulu dulu dulu dulu lg best, curik-curik tgk AF kt DM.
HAHAHAHA. sangat suke suke suke =)


oh rindunya zaman-zaman bergelak tawa tak hengat dunie ngan geng2 sekepale dan seotak dengan aku.
aku sangat-sangat rindu wehh.
tolong tolong.HAHA

one thing for sure, if it's not because of my parti radikal team, aku takkan rase gembire yang teramat tinggal di sana.

sana tu mana?
aaa lu pikela sindri
assalamualaikum.

Friday, May 2, 2008

Nobody knows.

Bismillahirrahmanirrahim.

"Ya Allah! Sesungguhnya aku meminta petunjuk yang baik dariMu
dan aku meminta kekuatan dariMu dengan kekuatanMu.
Aku meminta kelebihanMu yang banyak dan tidak terkira.
Maka sesungguhnya Engkau yang berkuasa dan aku hanya menumpang belasMu Ya Rahman.
Engkau yang Maha Mengetahui, bahkan mengetahui segala yang ghaib.
Ya Allah, jika Engkau mengetahui bahawa perkara ini baik untuk agamaku, duniaku
dan kesudahan urusanku,
maka tentukanlah untukku dan mudahkanlah berkat aku padanya.
Jika Engkau tentukan bahawa perkara ini tidak baik untukku pada agamaku, duniaku dan kesudahan urusanku, maka jauhkanlah aku darinya.
Tentukanlah kebaikan untukku di mana sahaja aku berada dan redhakanlah aku."
Amin ya rabbal 'Alamin



While writing this, i am listening to Al-Hidayah..
About 'kelebihan berdoa'.
Semakin banyak kita berdoa, semakin dekat rahmatNya dengan kita.
And we have this really powerful weapon which is doa.Doa senjata mukmin,aite?
Selamat berdoa, selamat beramal.


p/s : i might not that good in berdakwah or ajak people buat baik. but deep inside my heart, only HE knows and understand me well.very indescribable.enough said. salam =)