Sunday, June 22, 2008

Surveyy

1. Name one person who made you laugh last night?
+ mcm tak gelak je semalam.

2. What were you doing at 0800?
+ tidurrr.

3. What were you doing 30 minutes ago?
+ washing my tudung.

4. What happened to you in 2006?
+ so many things happen to me. the best thing would be being in 4 Haitham. HIHI

5. What was the last thing you said out loud?
+ aaaa bengongggg ar mouse niiii

6. How many beverages did you have today?
+ none at the moment. i had vanilla coke jusstt....yesterday kot.and thats all.

7. What color is your hairbrush?
+ blue+black,the new one.before ni i ade beli this one bengongggg hairbrush yang gigi die cpt patah.baru gune sikit patah.woh saket jiwe jek.skrg sikat tu da mcm nenek tuaa gigi rongak.stupidd.

8. What was the last thing you paid for?
+ byr duit sama ipan sebab curik kredit die nk super saver.HAHAHA

9. Where were you last night?
+ my tidy room.baruuuu je kemas ;)

10. What color is your front door?
+ light green?? HAHA.mcm rumah org keling ok.

11. Where do you keep your change?
+ toilet.haih.purse lah.mana lagiii

12. What’s the weather like today?
+ it's only 7.30 in the morn. bet youu can tell what's the weather look like.

13. What’s the best ice-cream flavor?
+ chocovanilla sudeh. laen-laen eden cepat muakkk.

14. What excites you?
+ mr. heart stealer. beliau curik hati saye. HIHI

15. Do you want to cut your hair?
+ naah. dowan. oredi short want to cut cut summore ke?

16. Are you over the age of 25?
+ heyyy tidak. tapi my big day is coming up. HAHA jgn buat-buat lupe eh kaw. yelah, kaw lah.

17. Do you talk a lot?
+ verrryy the veryyyyy.

18. Do you watch the O.C.?
+ no.

19. Do you know anyone named Steven?
+ ohh yes. a gooood friend of mine. we're like clique u know. it's steven spielberg. jangan jelll =P

20. Do you make up your own words?
+ sometimes. when i feel like making one.

21. Are you a jealous person?
+ wagagagaga.

22. Name friends whose name start with the letter ‘A’
+ amieeeeeee!

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
+ Kalai Selvi.she's actuali my schoolmate long long long time agoo.haven't seen her for like ages.but i do remember her.still :)

24. Who’s the first person on your received call list?
+ Nazuuu.

25. Do you chew on your straw?
+ KAKAKA depends. kdg-kdg ingat tak chew rupenye i chew smpai lembik the straw. gigi piranha hee

26. Where’s the next place you’re going to?
+ kitchen. starving oh.

27. Who’s the rudest person in your life?
+ entah. annoying ade banyak. LUTFI salah seorang. HAHAHA

28. What was the last thing you ate?
+ ubat gigi. yes i ate them.

29. Will you get married in the future?
+ helllllll yeaaaaaah. ngahahaha

30. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
+ not seen any.

31. Is there anyone you like right now?
+ like? eveennn morrre than that lah.

32. When was the last time you did the dishes?
+ yesterday.

33. Are you currently depressed?
+ during the orientation,yes.

34. Did you cry today?
+ nope.

35. Why did you answer and post this?
+ suke la hati. ceh

Friday, June 20, 2008

warna warni tempat baru.

WARNING: This post is labeled XL. Don't worry lah. XL stands for X-tra Long. HAHA.
Keep on reading guys. =)

Hallu everyone. New update from me.
Hari ini dah genap aku 10 hari kat Centre for Foundation Studies IIUM.
mendafta 10 Jun aritu. Ini weekend aku pulanglah. Apa lagi. haha.
My class belum start lagi. Sebab jadual pun keluar pukul 3 harini dan aku telah pun pulang seawal jam 11 pagi. Encik Jadual, Ahad nanti saya mari tengok haa. HOHO.

Okay.ada banyak cerite mau stori sama kamu orang.
Pertama dan paling HOT (ececeh.i think my stories are all hot.what more can i say.wawawa)






KEYLA KEHILANGAN TELEFON BIMBITNYA.





Bengonggggg.
Dahla time hari mendaftar hilang. Aduh sakitnya hati bukan kepalang.
Tapi rasanya salah aku gak kot. Misplace ke tercicir not sure. Tak ingatlah. Dan malas mau ingat.
OK2. Salah aku sundri jadi malas nak cakab banyak. AHAHAHA.
Hilang on the way i repeat ON THE WAY nak pegi uia. Bukan di UIA.
Okayyyy dah! Enough about phone.
Jadi kepada kawan-kawan, mintak maaf sesangat xde blas mesej ke ape.
Nomborku itu sudah hilaaaaannggg.Henset juge. wuuuuu
Sesape nak my new phone number tanyalah ajim ke, rini ke, intan ke, wani ke, lutfi ke, mereka ada.
Thank yous ;)

Lagi pasal ape eh?
Ohh. About my new life di tempat baru. So far so good so happy so OK.
Awal-awal time orientasi agak bosan lah. No, SANGAT bosan oookk.
SANGAT penat. SANGAT menyampahkan. Yeah,whatever. Kite tak suke mnggu taaruf. HAHA
Kawan pun macam xramai lah kan.
Tapi now, besssttt. Sudah ada geng lagi. wawawa~
Tapi jugak, tak boleh celen la dengan my old skul gang kan. Korang will always be the best. Dun worie. hihihihie


geng senget aku time kat penjara labu dulu.kerinduan yang amattt.

Salah sorang roommate aku, muke die adelah sejibik ngan Mazie. Sejibik lah wa cakab.
Cume taik lalat die xde la same cam Mazie an. HEHEHE
Dear mazie, if you happen to read my blog, ketahuilah bahwe eventho ko jawoh dari aku and dah lame xjumpe, aku jumpe ko hari-hari kat sini. Siyes ah. Kembar Mazie.
Cuumeee (ade cume.haha) tinggi je lah tak same. Tinggi die ala-ala aku. Kirenye ketot lah kan. haha. Tang kurus dah same. Rambut pun sama. Gaye die lagi tak menahan, memang macam Mazie lah. Adoy. Tah-tah ko ade kembar terpisah tak? WAGAGA.
And name, opcos laen. Name die, Fadlin. Panggil Fad. HAHAHA.
Kire macam ini adelah Mazie yang berketinggian Keyla dan bernama Fad. Nga3~
Sile bayangkan sendiri. Gambar nanti aku snap kasi kamu orang tengok.

Beralih cerita laen. Cerita pasal cafe. HAHA yang ni best.
Cafe kat sini memang perh. Sedap ah bro tu masak.
Murah pun murah. Sedap pun sedap. Aku jatuh cintaaaa... kepada masakannye ookkk. Jangan salah faham.ekekeke.
Tengok brader tu masak fuuhh men campak je itu ini. Tung tang tung tang siyap.
Pastu sedap hingga menjilat jari. ngee~
Tapi airlah adeh xtahan. Manis gile. Letak aes banyak-banyak sampai dah cair pon manes lagi.
Haiyo. Air ni makcik yang buat. Bukan brader tu lah kan. (sedang mempertahankan. kakaka)
Dan aku ada misi dan visi baru. Nak dapatkan berat badan yang ideal. ceceeeh ayaaat.
Jadi kenalah bersedia nak abiskan duet kearah makanan. Adesss.
Sebab aku ni unik sangat. Aaa takleh nak wat ape. If orang laen nk dptkan berat badan ideal kena berdiet laa, pil langsing laa length laa volume la (sir mok tibe2. haha) aku tak payah itu sume.
Aku kene makan banyak-banyak. Secara sihat. Kurang beratlah kirenye eden ni. Ade pahaaam bang kak?
Ok habis cite.

Versi laen pulak.
Kawan-kawan baru.
Ade Aina yang manjang keje gelaaaak je. Farisa yang gila shopping (lagi hebat dari aku oh)
Sakinah bisneswoman bejaye. Budak ni toke topup. Lagi, jual vitamin lah, jual sumting apetah, kapsul ke uncang tok kecikkan molekul aerla ape la aku pun tak paham. Pendek kate, bisneswoman bjaye. Macam-macam adaa. Maryam yang agak pendiam tapi kuat bejalan.
Ni sume budak-budak utara. Aku pun da teikot-ikot diorang cakab Kedah. hee. Smbung lagi.
Kak Jiji yang sporting. Putri, Sheera, Zatie, Qiela, Najad, Husna, Alia, Kak Su, Kak Haizan bla bla bla haih penatla naep name banyak-banyak. HEH.
And my bilik ada budak Brunei lagi tu. Ah well, international kan. HOHO


And i'm happy ada kawan-kawan baruuuu ;)


Oh lupe. Nazu pun sekali ngan aku kat sane. Kite due je same sekolah kat sane kan Nazu kan?
Wuuu. Baru semalam tejumpe Kak Ain Roslan. Yang laen sume dah ade kat UIA Gombak.


Minggu ke2 sangatlah relax. Dengan kelas yang tak start lagi an. Rutin aku same jek macam duduk kat umah. Bangun pun lambat. HAHA sangat best.
Lepas ni? Now that has to wait and see.
Very busy kah? Penat kah?




Itu lain hari aku cite.
Sudah tamat.

Friday, June 6, 2008

monitor dalam kenangan.

Wah. Dah lama xmenulis something kt blog aku ni.
Rase rindu pulak tiba-tiba.
Bukan tak nak tulis, tapi keadaan tak mengizinkan.

Meh meh. Aku nak bukak satu cerita hangat. HAHAHA.
Yang taknak bace (bukan dengar.ini blog ookk) dipersilakan angkat kaki, punggung dan ape-ape lagi yang boleh diangkat silalah angkat sekali ye.

Camne nak mule ek?
Ok macam ni je lah.
Monitor pc aku neh dah lama menghidap penyakit kronik. Iaitu sakit kuning kroniktaklehnakubat.
Ikut nasib je lah kan.
Kalau nasib baik tu, monitor aku ni tak diserang sakit tu. Putih saja skrinnya. Tiada cacat cela.
Tapi kalo dia sakit, ha kau. Kuning samar-samar smpai sekali tu dah macam nk buta skrin.
Tak nampak tulisan. Cis betul.
Masalahnye, kalau monitor ni je yang sakit takde heranlah aku, ni, melibatkan orang sekeliling atau lebih tepat sekali, pengguna internet dan komputer di rumah aku.
Sape tak sakit hati habaq mai kat chek? HEH.

Semalam, merupakan saat-saat yang dinantikan.
Monitor aku telahpun tamat riwayatnya berkhidmat dengan kami sekeluarga.
Mula-mula diserang sakit kuning, Ipan pun ketokla guna tangan konon nak bagi dia sihat sikitla, alih-alih, diserang sakit ungu pulak. Lepas tu biru, lepas biru kelabu, lepas kelabu coklat tahi ayam. Adeh. Kesian monitor ni. Nazak sangat dah aku tengok. Sepatutnya sedih la kan.
Monitor tu nak meninggalkan kami. Tapi aku rase the other way round.
Aku rasa inilah monitor paling bengong dan bongok dan budus segala B lagi suke hati kau orang lah nak B ape. bush. i mean dush.
Daripada monitor yang tukar-tukar warna tu kan, ala-ala citrawarna malaysia, last-last tawu ape jadi? jeng jeng jengg *music saspen sket*






MONITOR TU MELETOP!!





Siyes mengade monitor tu.
Tapi tak kesahla. Dah ajal dia nak wat macam mane kan.
Kenela redha. Aku pun merelakan pemergian monitor tu ke bawah lantai.
Tak layak untuk diletakkan di atas meja komputer. huh, nyah kau monitor tua.


Mungkinla sedihkan monitor sudah tidak boleh berfungsi seperti monitor normal.
Tapi nasib baik monitor. Kalau CPU yang buat hal, mau aku campak kat sawah.HEH.

Oh ya, yesterday my abah bucuk ada intebiu kat Klang.
Nak mengajar diploma kt kolej swasta. Bosan kan da pencen takda kroje nk wat.
Kalo mengajar tu, atleast duet masyuuk tiap-tiap bulan. Gud luck daddy.
Bolehla aku mintak yang bukan-bukan selalu. HAHAHA.
Sekembalinya beliau ke rumah selepas intebiu tersebut,
beliau membawa plastik yang sangat besar berisi





MONITOR FLAT SCREEN ACER!!!!




Waaah. Very the waah gitu. Sangat tak disangka.
Sayang abah sangat-sangat. Tak mintak pun beli baru, tapi telah dibelikan.
Siap lcd monitor lagi. Wuhuhuhu. Takdela yang old skul besa gdabak tak hengat macam yang sakit kuning tu.


And that is why keyla semangat nk blogging!
Dah tak pening skrin kuning! HOHOHO
TaA everyone~!