Sunday, July 20, 2008

orientation week.cool.

im back.
pukul 5 td abah amek. sampai umah pukul 10 mlm.
paham tak brape jawohnye ruma aku neh. 5 jam perjalanan.
name je kl-negeri sembilan. tapi tadi banyak benti-benti.
tu sampai lambat sangat kot. tak kesahla. yang penting dah sampai home heaven.



wahey ppl!!!
AKU SANGAT GEMBIRA DAN BAHAGIA DI IPBA.
harap maklum.
baru abes orientation semalam.
and the whole orientation week was a total blast. seriously. the best orientation perhaps.
orite now here's the calculation. lemme give you a brief.

eventho normally, orientation week = exhausted,
but when,
orientation week+friendly fasilitators+awesomest LDK+cheerful new friends+a total of merely 104 ppl altogether=THE BEST ORIENTATION WEEK.
indeed guys. im having a great time over here.


and should i say, i like the rules too?
haha veri longgar one. veri veeri veri i like lah. haha



dekat ipba ni, tak tawula nak cakab asrama ke ape. takpela, panggil hostel. kuikuikui same je kan? ah pape sajelah.
ala-ala apartmen la jugak. but not a REAL apartment sgt la.
satu apartmen ada 5 bilik. and 1 bilik consist of 2-4 ppl, depending on the size of the room.
the bigger, the more roomate you would have.
bilik aku 3 org je. kire bilik aku yang sedang sedang sajaaaa. hihihi ;)
roomate aku name fairuz, amek perancis jugak and sakinah aka sky, taking german.
mereka sangat sporting eventho tua setahun dari aku. diorang nineteeeeeen.
fairuz cakab pgl fairuz je, but since i da tau umo die 19, payah pulak xde 'kak' kat depan.
aku agi slese pgl die kak fairuz eventho kitorang akan sekelas. biaselah, orang baik kan. dan sentiasa menghormati org tua. memangla macam ni. kahkhakhahahaka. aku puji diri sendiri. tak tahan tak tahan.
pepon, bilik aku besttttt.
housemate pun bestttt.
sume sume pon besttttt so far di ipba. heheheheheh



classmate aku ada 13 orang je semuanye.
2 orang je kumbang. yang laen sume bunga.
kumbang is lelaki and bunga is perempuan. itupun takpaham ke bro? adehh
kalang org sarawak. and nazreen orang kelantan.
so far budak laki ni pon best. boleh dibuat kawan.
(eventho hari buat tour kat library aku da ade skandal ngn kalang.hahaha shhhhh)
ni sume keje budak-budak clasmet aku yang senget-senget.ngahaha


the girls.
ada wani. fiza. dilla. fairuz. diana. ain. aini. yuyu. afiefa. n lagi 2 org aku tgh nak ingat sape. heh
sume pon best bestttt. friendly! rasenye xde yang pendiam. sume pon bleh tahan biseng. :)
sesuaila dengan aku ni yang dot dot dot. hahah


lagi nak cite ape lagi?
actuali nak cite satu-satu psl orentasi tu. tapi aku penat pulak. pastu xde gambar nak uplod kan. macam tak syok pulak nak stori without gamba.
ni sume gare-gare cho taknak bagi aku bawak camera.
sekarang tawu ape jadi?
warden ngekngok sekolah die rampas camera tu. upenye xleh bawak digital camera and adik aku tak tawu tak bole bawak. budus kuase 5 juta.
told ya oredi, kak cik berdaulatttttt ooookkkk. huahhuahuahuha.
laenkali aku nak, bagiiiiiiiii.
padan mukaaaaaaaaaaaaaa.
tapi aku tetap gerammmmmmmmmm.
sebab die taknak bagi aku bawak arituuuuuuuuu.


dah-dah. tak baekla keyla. ngeheheheh



anyways, class aku stat isnin ni. 21st of july. birthday mak. hihihihihi
happy becoming birthday mummy!
and my class everyday start pukul 8 smpai pukul 1.30 ptg.
kecuali rabu smp 3.30ptg. tu je.
nmpak macam agak relax, so i expect good grades la opcos.
because i have more than enough time to do works, assignments and stuff.
so no excuses for not achieving good grades and marks ok miss keyla?
bercakab kepada diri sendiri really is good ppl. somekind like motivating urself.
so silelah cube anda-anda sekalian. hhihihihihi ;)
and if it does work, do give me a call. or just sms me. thru tis number ok )!&#%^*&&)
crack the code sundri.








guwe suda nantok. jadi nanyte!

Saturday, July 12, 2008

semangat semangat semangaaaaaat.

hooo sungguh bersemangat tajuk aku harini. kahkahkhkhaha

today i have bad news and good news.
start with:



THE BAD NEWS.






1. aku tak dapat join hari terbuka.
sedey sedey sedey. sian aku. tak dapat nak gather ngan kawan-kawan. aaaaaaah. tapela. xdak rezeki.begumbiralah kamu disana. sebab musababnye ada dua, aku xdak kawan nak teman nak pegi sane since ipan ade camping kat sekolah die and kedueeee sebab takdak sape nak anta aku gi steshen bas since mak ade test. pasrah.

2. kain setinggi gunung everest tak berlipat lagi.
aku malas. sekian terima kaseh.


ok tu je kot bad news aku.
and now, drum rolllllllllllll pleaseeeeee.





THE GOOD NEWS.






1. baju raya aku dah siap!!!!!!!!!
woaahahahahahahaha aku gumbira dan gumbira dan gumbira ohhhhh. 5 pasang semuanya. warne coklat, merah, hijau, oren, dan maroon. sukaaaaaa. but actuali 2 pasang je baju raye. yang lagi 3 nak pakai gi kelas je. ahahahaha. aku bukan gemar sangat pakai baju kurung. ni tempah banyak-banyak pun semata-mata nak gi kelas. ni yang semangat nak gi kelas ni. dah ada baju baru. hooooo.
ala baru nak inteprem baju-baju baru tu dalam blog ni. tapi kamera lak takdak. cho angkot gi sekolah dia. heh, tak dapat nak poyo. kahkahekhakhahehah


sudahla.
aku rase tu je kot aku nak cite harini.


leh tak buat shoutout jap?
leh tak?
ehh blog aku. suke la hati. aku gi tanya orang buat ape.




ily hazim! hihihihihihi ;)




Friday, July 11, 2008

agak kelam kabut.

dengar sini.
aku bangun lambat harini. pukul 10.20pg wakwkakwkwkakwak.
lepas tu mamai-mamai pegi sidai kaen. aktiviti wajeb setiap kali aku dirumah. dah pukul sepuloh baru nak sidai kaen. kalo mak aku tawu neh, lame dah kene bebel. haritu lagi dasaaat, aku bangun pukul 12. sebab malam tu aku tido kol 4 pagi. bangun-bangun terus terjah kaen-kaen dlm mesin basoh. dan oleh kerana aku cukup jujur serta tulus ikhlas azam dengan bakti, aku pegi cite kat mak yang aku bangun kol 12, pastu baru nak sidai kaen. tak ke bangang tu. amek kau. kene bebel. haha padan muka. mak aku ugut tak boleh main internet exceed kol 12 mlm. cis itu. naseb baik esoknye aku tak lame la gune intenet. sampai pukul 1.30 pg je. diriku selamaaaaat.

lepas sidai kaen, aku pun mandi. aku mandi memang lama. sebab aku suka mandi. kat umah neh, jika mereka nampak aku nak mandi, mesti kedengaran suara sumbang seperti 'ehh, ipan nak mandi dulu' takpun 'jap, mak nak basuh tudung jap.' ataupun 'cho nak gosok gigi lu' or 'tak tahan nak tekencing ni, nak masuk dulu'. bilik air ada satu je kat umah yang kecil ini. persoalannya, kenapa dalam banyak-banyak masa dalam 24 jam sehari tu, time aku nak mandi tuuu lah suara-suara sumbang itu menjelma? saket hatiiiiiiiiiii.

kemudian, habis je mandi, masuk bilik, henponku menjeritttttt. 'kereng kureng' ala-ala camtula bunyi die. menandakan telah masuknya mesej kedalam inbox. tah pape la ayat aku ni. takpe, belasah je. mesej dari,,,,



encik pencuri hati.


jam dah pukul 11.00 time tu.
hehe sukenye hatiku. membalas-balas mesej. tanyalah, 'tga kelas ke ni dea?' die jawab 'taklah. xde kelas.sbb sy xpegi.hahaha'
ohhh. ini encik ponteng kelas. aku pun ugut nak repot felo. 'felo tengok dy.dy xpegi kls.'
die merajok. aku pujuk. mengada. mengada mengada dan mengada.
tapi takpe. dia mengade aku mengade balik. bwahahaha.
sedar tak sedar, dah pukul 12. aku tak masak lagi. adek aku si banyak songeh tu nak balik pukul 12.30. kalau balik mesti takdak bende laen. 'kilaaaahh. ipan lapa ni. dah masak belum?'
wah wah. banyak huduh muka kau. kau ingat akak kau ni bibik kau? toloooooong sikit eh. purrr-leaaasssseee.

aku pun menghentikan pembalasan mesej bertubi-tubi dengan beliau. terpakse oh. aku dahla in no mood nak memasak today. siyes. aku berpenyakit MALAS nak masak harini.
tapi kena jugak. aih apela naseb. before tu, aku dah mesej mak senanye suroh beli nasik kat kantin je. biasenye hari jumaat ade nasik ayam, takpun nasik minyak. bestla sket kan. aku masak bukan sedap pun *merendah diri.haha* lepas tu mak tepon cakab kantin takde jual pape la. lauk pun takde. cis sekali lagi. ape kebondo la kantin neh. die jual ape? pinggan mangkok kosong? plastik? bekas tupperware? bengonggg. pastu mak pesan, kalau malas sangat nak masak, kamu masak sardin je la. ookkk. baiklah mummy. i masak sardin je eh. (still kene masak after all.) angah ade beli ayam tadi. mungkin dia bajet aku leh masak ayam goreng harini. hah. aku malassssssssss. malang. dapat adik yang malas. ngahahhahahaha.

aku pun bergegasla ke dapur untuk masak.
masak nasik dulu. 2 put. untuk 4 org makan. ipan sorang je satu put nasik. angah aku tak pasti berapa put. tapi 2 put tu untuk sekali makan la. bukan dua kali. SEKALI ok. ipan, kau melampau makan banyak. tapi pemalas lagi over dari aku. mana aciiiiiiii!
lepas tu, kupas bawang sume, masakla sardin. aku masak 3 tin. wakaakaka. banyak ke? ah lantak. aku tak reti nak agak-agak ni. bedal je. sardin biasanya berkawan dengan telur dadar. jadi aku masakla telur dadar kan. okelah tu. siap. menu hari ini.




SARDIN dan TELUR DADAR.



Lauk malas namenye. gahahhaha.
tapi kena bersyukur. atleast ade lauk gak pe. tak kebulor kan kan kan?
lepas tu macam da semangatla nak suh ipan makan. time tu nak dekat pukul 1 dah.
sekali tgk nasik, tak masak lagi!!!!!?
i've switched on the periuk nasik tau. knpem. dan tiba-tiba! hero datang untuk membantu.
siapakahhhh? *jeng jeng jeng*





MOHAMMAD AFDZAL ABDUL HAMID.
seorang graduan kjuruteraan elektrik dan elektronik
berumur 23 tahun.
status: aku xtahu.mencurigakan.hahah



Abang aku la weeei. kahkahkahakka.
die pun g lah cek-cek suis tu sume kan.
ada something wrong. so tuka je lah periuk nasik laen.
gila besar kau. tekejot den. aku xreti pulak nk sukat aer gune periuk tu. bapak gadangggg.
ok, whatever. akhenye, nasik tu masak jua.
dan aku. aku. aku berjaya menghabiskan kerja aku untuk hari ini.

tapiiiiiiii.
aku nampak something pulak.



KAIN SEGUNUNG TAK BERLIPAT




cisssssssss! untuk kesekian kalinya.

Thursday, July 10, 2008

'bukakan diri di hari terbuka'.intan cakab.

peace be upon everyone.

12 julai, hari sabtu, sekolah lama aku bakal mengadakan hari terbuka or dalam bahasa kelantan cakab 'open day' (ajim selalu cakab mcm tu.power lah bhs kelantan.saya pun kurang paham)

lepas tu, aku ni sebagai VTVIP, very the very important person hahaha, telah diajak oleh nazu untuk bersama-sama memeriahkan lagi open day di sekolah yang tak berapa nak meriah tu. that's way i MUST be there. to make the day LEBIH meriah. kerana aku seorang yang meriah. ya. aku seorang yang PERASAN meriah. kuikuikuikui

let me clarify, ekotkan, my school would be the last place i would ever go. kalau boleh aku tak nak dah nak menjejakkan kaki ke sana. jangan tanya kenapa. aku tak suka nak bagitahu or bercerita kenapa. ehh suka la hati aku.
tetapi, disebabkan my BFF. ey, best friend forever ok. bukan BF. iaitu cik marini in submarine pun bakal join, juga cik tantan pun nak turun, dan cik amie yumi pun di seremban dan etc etc banyak lagi pun datang nak menyebok, takkan aku nak mendiamkan diri di rumah kan kan?
aku ni lah sekepoh kepoh umat manusia kalau nak tawu. bwahahahaha.

hari ni da hari khamis. tapi aku tak menyuarakan lagi hal di atas kepada bondaku.
kerana apa?
kerana aku macam dah tawuuulaaaa mak aku tu.
antara nak bagi dan tidak bagi. tapi lebih berat kepada tidak bagi. macam dacing warna biru senget sebelah. oihh. kang tak pasal-pasal blog aku kene banned. tak sangggguuuuupp.

jadi. eh jap. aku tak tahan nak terkucil pulak. sebentar ya.
okey dah. sambung balik. alkisahnya pulak, aku takde kawan nak teman aku pergi sane dari rumah aku yang bapakkk uluu neh. heh. kalau boleh ipan lah kan teman. (tapi macam dia nak ekot je) atleast dia besar dari aku. mungkin mak boleh consider nak bagi aku pergi. dahla naek bas. you all tahu la kan macamane seremban tu. ishhh horrrorrrr gila you orang-orang kat seremban. macam tak bertamadun. sumpah menakutkan. and aku benci seremban aku cakab betol. benci benci dan benci.

itu je sebenarnya masalah aku. JE? eh tukar. tulah masalah-masalah juga krisis-krisis yang melanda diri ini. itulah sebab eden takot nak menyuarakan hasrat yang telah lama terbuku di hati ini. ajjejejeje ayatttt.


apekah kesudahannya?
dapatkah keyla pergi ke hari terbuka yang bertujuan untuk membukakan diri itu? hahaha
dapatkah keyla bertemu dengan rakan-rakan seperjuangannya dulu?
dapatkah keyla beramah mesra dengan adik-adik junior kesayangan (eeww geli den)
dan yang paaaaling penting,,, *drum rolll pleasee*
dapatkah keyla menghabiskan duit dengan membeli SEMUE makanan yang terdapat di pelbagai gerai yang dibuka nanti?


aaa cemano tu?
sama-samalah kita nantikan.
byeeeeeee :)

Tuesday, July 8, 2008

mimpi yang nyata?

kenape kadang-kadang bile bace balek blog aku (biarkan.syok sendiri) ase cm kelaka guna ayat skema bahasa melayu?


boleh tak lepas ni, i nak gune campo-campo?
kejap i. kejap aku. kejap saye. kejap bm. kejap english. kejap arab. kejap tamil. ok melalut dah. boleh?
eh blog aku. suke la hati kan. cet.


ppl.
i used to be the cfs iium nilai student (stands for centre for foundation studies,fyi) for about 24 days roughly.
why 24 days? kenapa? kenapaaaaaa?
sbb i dpt better offer.
way better offer. alhamdulillah.

dimana?
buat ape?
course ape?
berapa tahun?
dah diam. jangan banyak tanye. about to tell you.
tarik napaaaaass. lepaaaasss. tarekkk. lepaaaas. oke. rediii?

it might sounds *alaaaa biase je. jadik chegu* to some.
like i caree?

i'm a teacher-to-be insyaallah.
mademoiselle keyla. kikiki

im goin to take bachelor in french linguistic.
2 years preparation at Institut Perguruan Bahasa Antarabangsa Lembah Pantai KL shotfom IPBA
ehem. 10 mins to mid valley by taxi and 25 minutes by feet. hehe
means. it means. it means whatttt? SHOPPPINNGGG ppl. (boldddd)

and if i berjaya time persediaan tuu. (wic i will make pretty sure i willllll berjaye.)
im goin to pursue my study di france for 3 years.
3 years ppl. hahawwww
what i've been dreaming of
a dreaaaam come true. syukur alhamdulillah.

dan kemudian pulang ke malaysia.
kursus KPLI setahun.
and POOOOFFF.
sayalah mademoiselle(ntahla spelling ni betoi ke tak.) xkesahla.
mademoiselle nur 'aqilah. lebeh mesre ngan mademoiselle keyla. ahahahahah whateverrrr.



14 july is the day!
dreadful to wait.
i cant wait to be there!


oh.
and thank god. aini sainin will be my everything-mate kot (hopefuli yea)
atleast i dah kenal sumone who will be with me kat sane.
hepiiii hepiiiii me!
yeay.


dah. penat tol nules post ni.
banyak interval.
xleh consentrate. sbbbb
membalas mesej mr. heart stealer. HEHEHEH

byeeeeeee.

ni lah format bru blog ini ye. sukaaaaa :)

Monday, July 7, 2008

I just write what i want.

Greetings.





HAPPY BIRTHDAY NUR 'AQILAH ABDUL HAMID!
turning 18 on 7th of july 2008.








Waa. I supposed it looks like my name. And sounds like mine. Yea-rite. It really is. That's me. It's my birthday ppl! HAHA
Well well. Nothing unusual on my birthday. Only my mobile hardly stop ringing. I received tonnes of wishes from my someone special (shud i tell you who HE is?hehe), friends, relatives etc etc. Eh, Cik Tipah xwish aku lagi. Ni beta mau murka ini. HoO.

And with that I would like to thank everyone for the heart-touching wishes. May the Almighty bless all of you. Thank yous =)