Sunday, November 30, 2008

apabila keyla angau......


die angau dengan bersungguh-sungguhnyee,,khakehkhekhaha


siape dah tengok twilight angkat tangan? well, keyla dan tantan sudah sudah sudaaahh!! aku dengan banggenye angkat tangan. woohoooo gilaa best ohh cite tu. siyes, i give them 10 stars out of ten. dengan pelakon die yang hensem hensem, gojes gojes, jalan cerita yang tak meleret, action yang pehh, pastu haa here comes the best part of all, very the very romantik bunga bunga sweet sweet. i loiiikkkee ngehngehngeh

sampaikan berlaku sesi curang untuk beberapa saat, 'waahhh, ni teringen nak pakwe vampire nehhh' muahahaha. naseb baeklaahh aku tersedar kan kan. aku pun segera kembali ke alam nyata dan teringat kepada jejaka yang bertahi lalat manis itu. hik,, jangan risaulaa dea, as if the vampire really exist je. bahahah

kalau sesape terase nak expresskan love to someone special (cewahh ayat) dengan care yang unik and very the wahhh gituu or lebih tepat lagi 'vampire style' sile-silelah berhabes duet menonton muvie ini kat wayang. weheheheh bapak angau aku wehh. bofff,,



mengganas time makan. yeaahhh

muke semangat cik intan.

muke angau cik keyla. yeee, aku angau ade masalahh?


the drama queen. gila oke makcik ini bila nampak kamere,,ngahah


keyla and tantan. we're like twins okee (ahh tak kire admit je laa tann. haha)


and we just happen to be best best best besttt friend. and don't try curik her away from me! bahaha



ps to mr H : dear, betul ke nak merajok sebulan ni? sedeyla macam ni :( of all the words that might hurt you, and all the deeds that leave cuts and bruises to your heart, i'm so so sorry. i mean it, really.



Saturday, November 29, 2008

kepada yang jauh di mata, tapi dekat di hati.


post kali ni nak tujukan khasss buat incik muhammad hazim bin mohd zulkifli yang sangat rindu nak makan makanan kenduri. ohohoho dear dear, this one for you ahahaha :P


tadi pergi kenduri kat shah alam. kawan my mum sambut menantu. hey siriesly, aku sangat tak sabar nak merase gimana berkenduri. alongggg,,cepat-cepatlah yeek ngehhehehhe ;)

warna tema kenduri tadi adalah biru. disebabkan tema die biru, haa amekk



air pun warne biru. pehhhh,,

tengok lauk die cuk, ade ke kat mesir macam ni? hahaha keji tak?


oke to u all, since aku tak makan sayur, jadik lauk yang aku sapuuu hanye ayam-ayam serta daging-daging or ape ape saje asalkan bukan sayur ke acar ke dalca ke or adek beradek sekutu dia. harap maklum.


tapi siyeslaaa dea, lauk kenduri memang sedapppp, nak nak yang masak sendiri kan kan. bapak bestttt

ade kueh-mueh juge! tapi ini hanye some of them. haha

surprise surprisee,, teh tarek pun adaa. gila oke minum aer panas tengahari bute. boff,,


alright dear. makin rindu malaysia kahhh? bahaha i memang kejam kan kan. weeee


habes melantak sume, tunggu my mom borak-borak ngan kawan-kawan die (duhhh), kitorang pun blahlaa kan. tibe abah pulak dah pegi masjid nak zohor, tinggalkan kitorang yang pompuan pompuan ni. aihhh. tapi takpe, tahuuu ape kitorang buat?



oh nooooo,, kami jumpe buaian! wagaga

dan maen sampai penatt. bahaha sukaaaaaaa ;)


maen buaian pakai kaen wehh. agak gilaa sebab kaen terbang-terbang melayang ahahaha. tapi seronokkk, berangin ohh. ahha please, don't try this at home. ngehngehngeh

and then kitorang pergi lawat nenek kat gombak dan aku teruskan habit buruk sesampai kat sane iaitu, tidur petang. hohoho. so ini malam tak mengantuk la pulee.


oke dats all je lah! byeeee



mesti ada sebab untuk gembira.

just finished chatting with you-know-who-if-you-don't-know-who-like-i-even-care. i am sooo sooo oh myyy, delightful! oke now i must admit,,i love hols. have lotsa time to spend with him but sadly,,diaa yang takde byk masa nak spend sebab kena studyyyyyy. what la aaaa. pity me.


but nevermind though. this is his future and insya-Allah i pray to God would be our future. together gether happily ever after ahahaha ayat fairy tale pinjam yek. bulehla nanti aku berangan nak duduk rumah besar, kereta besar, makan besar, ade anak besar-besar dan juga suami besar hehehehe joke joke. jangan marah ye wak ;) heeee


wah wahhh tibe-tibe aku rase nak berjiwang-jiwang pulak malam ni tak buleh blaahhh. baek aku benti. sebelum aku berjiwang sebab mesti ade punye nak kutuk-kutuk wa nanti. sudah semestinye adek aku si ipan gedik tu yang buat blog semate mate nak ngutuk akaknye yang boogie the wahh ni.ngohohoho.




orite nyte everyone. keyla nak tidur.




Friday, November 28, 2008

aku nak membebel boleh?

cuti dah due minggu have another one month to go. sangat bosan oke. aihh, aku bile ade kelas aku nak cuti, bile cuti nak ade kelas pulak. tak reti nak bersyukur kan kan?

lepas tu malam pulak aku sangat susah nak tidur. punyelah dok berangan semahu mahunya nak tidooolah ni kan, tak berjaye. at last tertido jugaklah, tapi tu pun lepas an hour plus plus aku dah cube nak tidur. tell me please, what is happening to me? time kat ipba tak payah cakaplah. senang gilaaa oke aku nak tido. nak nak hari yang homework aku bertimbun, hari tuuuu lah aku mengantuk gilaaa nak katel nak katel. even aku tidur petang lame mane pun (ahah tekantoi suda kuat tido) malam tu mesti senang punyelah nak tido. tapi sekarang sumanya suda berbeda tapi mengapa begini donkkk?

jam biologi nur 'aqilah sudah tidak betul. sudah rosak. need to repair.

kerja rumah aku banyak. sangat sangat banyak each lecturer sangat baek hati DONATE us like four to five worksssssssss (banyak S sebab plural, sebab BANYAK!! i repeat banyak. banyak. banyakkkkk) per lecturer. i have four lecturer jadik kau kiralah sundiri brape banyak. dan sekarang cuti. jadi aku malas. malas ahahahaha gelak bangga sebab malas.

tak payahla tanya soalan 'ko dah start buat belum?' coz definitely my answer would be no. alright, a BIG NO. aku online 24 hours, tunggu encik dokter online wehehehe lepas tu makan, tidur suke hati tok nenek aku bile lepas tu bangun pagi haaaa ni taknak cerite. ahahaha tanak tanak tanak. sile paham-paham sendiri bahaha.

jadi itu saje bebelan aku hari ini kite jumpe lagi lain masa. persoalannya bila aku mau start buat assignment yang bersepah ini?




aku harap esok. wahahaha kunon. taa!






Thursday, November 27, 2008

mari ke pasar bersama keyla!


haha, macam dalam sesame street kan kan? 'mari bermain bersama big bird!' yeah rite,whatever.


aku bangun agak awal harini. thanks to alarm boy, itu incik wani sebab kejutkan aku. terima kasehhh daun keladi ye best buddy kuu. and then mak ajak pergi pasar. dengan tak mandinye (tapi tetap wangi. mind u) aku pun pergi siap, nak ikut pergi pasar. u all jangan tak tauuu, i suke pergi-pergi pasar nii. biasela,,bakal isteri mithali kannn wehehehe.


kat pasar kan kan, akulah se'prak-prak' manusia. sume aku nak tanye. nampak pelik sikit je tanye, mak ni ape? tu ape pulak? ni apebende? sangat jakunnnn okee,,

waaaahh, ikan jaws wehh i mean ikan yu. first time aku tengok.

baru aku tahu ikan pari adelah besar begini. terpegun.


aku mintak mak, 'jomlah beli ikan jaws tu. tapi mak aku cakap, die tak makan. ohhh ek? bile pulak mak aku beli eh? tak penah tau pun? aihhh,,


mr and mrs crab. yang besar tu jantan, yang kecik tu betine.


mak aku kate kalau nak beli ketam, beli yang betine, baru tak rugi. banyak isi kalo banding dengan jantan. heh, harapkan kulit je keras, isik cipuuttt je. tapi kalo betine, kulit agak lembut pastu isi banyak, baru puas makan. ye daakkk? same jugak macam dalam real life kan, laki harap badan je besar, tapi habukkk pun tarak. ooopss. tak sumelah kan. siape makan hempedu, diela rase pahitnye kan kan kan? agagaga.


ek ehh,,LABU. satu name yang macam aku kenalll jekk.

ikan kembung. mak cakab ikan ni segar. tapi aku tengok sume ikan sameeee jek. ahahahaa

ingatkan hutan, rupenye laaaa, cekur manis keee namenye? cehhh,,

sayur mayoooor. aku suke tengok sayur kat pasar, tapi aku TAK suke makan sayur.



sebab tu aku tak sehat. ngehngeh. penat oii memborong kat pasar. banyak gilaaa mak aku beli lenguh tangan pegang plastik. tapi balik-balik mak tak suruh buat kerja pun, leave it to ipan and cho sebab tadi aku dah penat teman mak pegi pasar. haha sukaaaaaa ;)



Wednesday, November 26, 2008

surveyyyyy.saje gatal nak semakkan post.


Three things that scare me:
1 monsieur cafard. i mean mr. cockroach,
2 mati. siape tak takot baikk ko takuuut,
3 hilang mereke mereke yang saye sayang. heee


Three people who make me laugh:
1 abah. abah suke buat lawak kering. akaka
2 mr hazim opcossss ehehehehhe
3 wani. die ni senget oke sengetttt.
4 aku nak tambah tak kire,,cik intan!!

Three Things I love:
1 cheezy wedges. man, manjang beli ni jek. make me stop aaa. adoy
2 sood kuuu.
3 banyaaakkklaaa bende aku love. banyakk sangat.


Three Things I hate:
1 bangun awal. aku menci bile kelas. kene bgn awal. tak buleh ke kelas start pukul 11??!
2 orang yang menyusahkan hidop juge penyebok pengacauu hehhhh
3 bile bejauhan ngan orang tersayang,,sheeessshhhh


Three things I don't understand:
1 i oso don't understand what this question wants ngeh2
2 hmm, aku taktau la nak type apee
3 ha,,kenape aku tak suke tutt tut tut tuutt padahal die tak penah cari pasal ngan aku. why haa why?


Three things on my desk:
1 kunci kereta abah, mak, sendiri punye bila lagi niii
2 headphone.
3 spek mate chooo.


Three things I'm doing right now:
1 finishing this survey
2 onlining
3 thinking what should i write here ahhaha


Three things I want to do before I die:
1 get married opcooossssss wawawaa
2 besancon besancon besancon nak pergi besancon huahuaaa semangat
3 oke yg last rahsie :)


Three things I can do:
1 i can cook. just name it. ceeeewah
2 berlakon. ngah2 tak le blaa
3 merapu oke i'm totally good in this.


Three ways to describe my personality:
1 bavarde. or in english very talkative. haaaha.
2 senang nak berkawan.
3 pemalas. kasihan sape yang nak kat aku ngehehehe tooo late dear, suda too late haha.


restoren mak.

atas sebab sebab tertentu, aku padam post aku yang lepas. where i swear and curse macam orang gila meroyan ahahaha. bad keyla. bad bad. kan dah jatuh reputasi i. wawawa

tenks my dear. i ikutlah cakap u padam balik. yeaa i know i memang emo gilee oke haritu. geram tahap dewaaa. thank god makcik intan tibe tepat pade masenye. tengah marah-marah tu kan kan. i owe u cik tantan. heee terima kasihhh. kalo tak memang lagi panjang post aku pasal merde itu. wahahahaha. well then, it's an old story now. let's start a new life shall we?



restoren ori crab steamboat namenye.


there's something special about this restaurant that caught my mum's attention. yeahh, my MUM oke. mak aku. i don't know why, but she happens to love it like oh my god, so muchh.

haiihhh, bukan suke gi makan sane. kau gilaaa nak makan kat restoren cina. entah halal ke tak oiii. restoren ni letak betul-betul depan rumah kat klang ni. dari tingkap rumah aku boleh nampak. so, itulah kerja my mom hari-hari, berdiri kat tingkap, memerhatikan pergerakan yang berlaku di restoren ini. pelik kan ibuku? padanlaaa anak die begini ahahahaha.

but i must say, she is a great observer. the way she look at thing, is very unique and truly different. aku pun tak pernah terpike camtu wehh. tapi my mom ni laen, she realllllyyyy is special. she really is one of a kind. she reallllyyy is wonderful. really really truly is!



restoren tu time malam. sorry a bit dark. malam kaaaannnn.

restoren ni gila dashat ramai orang pergi. maybe sedap sangat kot masakan die. siyes, sangat ramai orang datang makan nak-nak hari minggu, sampai tak cukup kerusiii ohh. mesti tauke die kaye tak hengat tu. mesti punyeee. tibe-tibe ade rase nak merompak pulak kuikuiikuiii.

mak aku sangat mengikuti progressing kedai tu. yelah, actuali baru bukak tau kedai tu. sangat baru. sangat baru dan sangattt laku. sampaikan sekarang kitorang gelarkan kedai tu as 'kedai mak'. ngehehehe kelakar la mak i ni u all. ahahaha

ohh credit kat aku sebab gi promot restoren ni kat orang ramai. haa kang malam ni tengoklaaa maken penuh orang pegi. perasan case blog aku pemes ade orang nak bace wahkakah.

ilah sayang mak sangat-sangatttt :)



eventhough i know, all this while i'm such an a**. bad bad keyla.


well hey, peace!



Sunday, November 23, 2008

cerita hari ahad.

hari ni kan kan, me and cho who acted as my bodigad pegi mid valley tengok cite perancis. with my classmate fairuz && dilla. kunon-kunon nak improvekan french lah ni sambel berhibor wahkakah poyo royoo.


tiket paling murah penah aku beli. 5 ringgit sahaje oke.



tiket murah, seronoklah kan kan. tapi,,duduk PALING DEPAN. what laa aaa. penuh seot tempat. ramai rupenye yang menonton pilem ini. tak sangke,,

kamudiaan dah habes cite tu, pegi mengisik perut kat,,


mcDO. i nak nasik tapi mcDO tarak nasik la deyyyy.

dats dilla and fairuz and keyla. cho tukang snap gamba mekasehh.




dah..tu je keje kat mid valley. tengok wayang, makan and, singgah speedy. ehehehehhe.
pastu kitorang balik naek komuter, turun padang jawa. cik tipah and mak fetched us. and then cik tipah bawak kete singgahhh kedai ekonomi. rupenye mak i nak beli ni,,









mr. dustbin.



namun tiba-tiba ada dua orang makhluk yang agak-agak kurang siuman membuat kekecohan didalam kedai tersebut. perkenalkan...









the bakul girl. she said nak pegi pasar with that huuugggeeee bakul. gilaaa


and another one..presenting....,,






the mrs bean. mr bean sudah bercuti kat mesir jadi mrs bean kesunyian dan tend to make something stupid.




gila kacau bilau kedai itu. tahu tidak ape. semoga mereka berdua kembali normal seperti sedia kala. well let's hope..




Friday, November 21, 2008

look who's homeeee.


IT'S SOOD!

sood's home everybody. he's no longer in shah alam. waa delightful meee :)

and now tidurku akan lebih nyenyak malah melampau-lampau dan lampau dan lampau wahahahaha.


the sood heee.



kami yang jakun.


wahhhh akhirnya tercapai cite-cite nak tengok madagascar 2. tadi tengok blog cik fareh die pun dah tengok dah. malah lebih dulu dari aku. tak bole jadi neh. hahaha

seperti biase,,memang kelakar. sudah sudahh aku takde mase nak buat review cerite tu. kamuorang pegi tengok sendiri kat wayang.

hey hey, nak tengok orang-orang jakun dah lame tak nampak kamere? haa sile-sile. silee,,

ipan sebok je, cho and oh, itu aku rupenye.


itu spek pinjam time kaseh.


ooohohoo


silap mate. mateku sebelah.


driver kami ngahahaha. cik tipah, don't sms and drive.



lagi satu kan kan, aku sekarang ni sebok maen game je. yelah,
keje ade tapi buat-buat takde orang takde keje kan. pastu an, maenlah game the sims 2. aku pun createlah family baru. family apekah? jeng jeng jeng,,,














tadaaaaaa. aha aha aha. suke la hati kan kan.


bawah sikit bawah sikit. tengok dekat-dekat..


hekhek. see name siape itu?

dan name siape ini? aha aha aha biarkan aku.


jadi,,ade masalah sume orang? tak ade? haa bagus bagus. okay itu saje byeeee :)

Wednesday, November 19, 2008

sudah selamat mendarat kat klang.

cewah. macam naik helikopter la pulak. padahal naik kenderaan pacuan empat roda sahaje. ehh, ape pulak beza kereta biase dengan kenderaan pacuan empat roda eh? ade beza ke? empat tayar jugak kan. ahh ape-ape sajelah,,

hujan sepanjang perjalanan. sangat sejuukkk. dan hujan menjadi semakin lebat disebabkan oleh kewujudan nur solehah serta ahmad irfan atau nama timangan mereka cho dan ipan, mendengar mp3 sambil menyanyi riang sebenarnye jeles aku punye takde bateri juge earphone bengong oleh sebab suare mereka seperti katak bobot tak sedar diri itu maka semakin rancaklah hujan turun membasahi bumi. wah wahh sedap jugak ayat karangan aku ni wagagaga.


tadi fairuz call ajak tengok wayang. hari ahad ni kat,, mid valley lagi. adeh buhsannn. sekarang ni ade european film festival, so ade filem ferancis kat wayang. cume ade kat GSC pavilion, mid valley and one utama SAHAJE. sooo sape nak ikot jom!

since dah duduk klang ni mulelah aku nak merambu ramba ni. nak-nak rumah sejengkal je dengan klang parade. ha amekkk. oi cho ipan, apekate kite pegi kareokkekke i mean karaoke esok? ngan bowling jugak? patu makan baskin patu masuk kedai tu kedai ni patu ngehehehe nak berjoli sakan.
mariii,,,



Tuesday, November 18, 2008

miewa, tua juga kamu akhirnya.

sekali lagi hari ini aku menyaksikan seorang rakan baikku menjadi tuwaaaa
sayangnye, aku tak dapat lihat die tua secare face to face. oh miewa,, kurindu kamuuu.

HAPPY BIRTHDAY MY DEAR AMIERA aka miewa.

many many happy returns of the day and may u live long as long as more than devil.
nahhh joke joke. heee


i love you to bits and pieces my dear miewaaaaa :)

shero, fieq and miewa. tige kawan baek. seriously, i miss them all :(

ahha. panjang umur minah ni. tengah-tengah blogging die call. borak-borak patu suruh datang restoren mak die. oh, mak die bukak restoren name 'amiera tomyam' sempena name die. makanan die uiiiiih, sedapppp. memaaang sedappp. sorila miewa, i don't have bibah laa, tak dapek nak datang sane, laenlah die tu kan. ngehehehhh


anyway, bile buleh jumpe ni babe??!




terimelah kenyataan cho, gerard way tu kak cik punye.


ahh aku tensiii. kenape sume orang, i mean, adik beradik aku suke sangat kat gerard way aku? even my big bro pun suke rompak gerard wayku. and now i had enough,,


no nooo, it's not the gerard way frontman of my chemical romance tu. 'gerard way' yang aku maksudkan ini adelah selimut aku. yaa, SELIMUT kesayangankuuu. aku memang ade habit namekan barang-barang kesayangan juge kesukaan aku dengan name-name yang mengancam. ngahaha. ni kes selimut aku name gerard way pun sebab aku gile kat mcr lah ni. time diorang baru kuar albumlaa, sekarang aku dah nomel kembali. hehehh

semalam aku nak tido, aku kan share bilik ngan cho, my adek yang macam-macam tuu, aku cam besela, mesti nak gerard, nak tido. jadik dalam gelap-gelap tu aku merabe-rabe carik gerard. last-last jumpe, tapiiii, tarek-tarek tak dapat. macam ade orang himpit beliau. rupe-rupenye,, CHO. chii pu taw liawwww. if pertame kali i tak kisah tau u all, ini sudah lime juta bazukalionnn kali okeee. aihhh

cho oh choo, terimelah kenyataan gerard way tu kak cik punye. kamu dah ade selimut belang-belang yang ade lubang arnab tu dahlaa kan. kuikui. nak jugak kat selimut kakcik yang very boogie the wahhh tu. i know i know, it's beryyy comfy :) tengoklaa sape tuan die kaaann ahahahahahh.

yes yes i really am. sangat kedekot tak boleh kongsi bende kesayangan (sahaje oke. ngeh2) dengan orang laen. macam korang jugakla, ade pakwe nak ke kongsi-kongsi neh? haaa jawab-jawab, silelaa jawab,,



Monday, November 17, 2008

kawan adelah tetap kawan.


aku ade sorang kawan yang aku sangat rapat with. and die adelah seorang lelaki. aku pun taktawulah macam mane boleh baik dengan mamat senget ni,,

dan die juge merupekan bestfren dan juge KEMBAR kepade ajim.

whenever aku sedeh pasal ajim, dielah tolong comfortkan. but tak boleh challenge mr H lah kan hehehhhhheeh. tadi sedeh-sedeh jap. tingat mr H. lepas tu mamat ni bagi mesej yang cukup mengembang ngempiskan hidung aku. *kembang kepis kempis kembang kembang kembang kempis semulee*


'emm, u knw, if u nid something, u nid sumone, u nid a fren, to talk to, i'm always here. u know dat, don't u? i'll be here, as a friend, whenever, wherever. coz, a friend like u is irreplaceable, and u r my bestmates gf. anything u always have me. nyte then.'


haha see, quite touching one. oh lupe nak gitau name. his name is muhammad hadzwani bin mohd hasni. and i call him WANI for short. don't botherla i call him ape pun. suke laa hati kann. aiyaaa wanii. actuali i need hazim lah, that's all ahahaha.

dear mr H, if you happen to read this, no worries, tu voles mon coeur, pas wani. d'accord? je t'aime a la folie dear :) wani won't betray you and neither do i. you know that, don't you?


and this is the two i've been talking about :)



Saturday, November 15, 2008

udang masak sambal petai.



harini penat. pegi kenduri makcik aku yang bakal naik haji kat tampin. makanan die memang sedap betul. tetibe lapar pulee ni. aku paling suke udang masak sambal petai die. veri ape org kate, maveles,,


balik rumah smpai pukul 6.30 petang. online kejap. lepas tu pukul 8 aku dah tido, sangat mengantok wehh. pastu mesej mintak tolong 'alarm boy' which is encik hadzwani (tantanla bagi name ni,haha) kejot aku kol seploh. inile kejeku sekarang, onlining. hekhek.

nak download movie senanye, tapi tak reti. nazreen ni bagi den website jek, nak guno den tak ghoti haa. aiyaiyaiii. aku memang bute bab-bab ni. oke aku nak pegi bejuang ni. cracking the code ngahahaha.

abah baru balik ni haa!!! dari klang balik negeri sembilan sini. he must be very tired enn. siyan daddykuuu. tapi i know kejap lagi mesti die mintak nak online punye. berebut dengan aku. aku memang selalu pun berebut dengan abah nak online ahahaha. thank god rumah kat klang pakai hub haa kau 6 pc boleh online sekaliii. takpayah nak berebut-rebut.

nak blame cik tipah yang buat aku layan lagu anuar zain-ketulusan hati ni. muahaha. yeahh ppl i dengar lagu anuar zain ade masalah? suke laa hati.



Friday, November 14, 2008

oh my. i miss sood.

ciss,, sood kat shah alam. aaaa sedeyyy.


aku dah sampai rumah dah. heee. my very first time au tadi naik bas kat pudu. ALONE. gila kau menakutkan orang-orang kat sane. dahla dengan ramai orangnye, dengan aku yang tak reti nak beli tiket mane, naik bas kat mane sebab platform bersepahhh,, ohh i'm DEAD. but glad keyla ini brainy *ehem* i finally manage to get home safe and sound! alhamdulillahh dan beta banggeeee dengan diri beta ;) ;)


and tenx jugak kat cik tipah sebab angkut barang-barang i semalam. senang hidup harini melenggang je balik naik bas. huuuu.


sood, jage diri baik-baik ye. gonna miss you soo bad. and that sood is actuali my bantal mucuk. it's the cj7 alien itu. suka suka sukaaa sebab mr H bagi ngehehehe


Thursday, November 13, 2008

happy holiday to me :)

TUNG! (hello dalam bahase kosovo. ngeheheh)


esok jumaat, my final class for the first semester and aku bakal becotie cotie malaysia for satu bulan setengah. repeattt, satu bulan setengah bebbb. same dengan budak-budak skolah ohohoo cik rini sile jeless.

aku busy sikit this week that's why tak dapat nak hapdet blog. isnin haritu ade cultural exhibition of all the MTCP's student kat IPBA nih. diorang datang dari banyak country macam kosovo, uzbekistan, colombia, krgyztan ( i don't even know ade name negare camni. haha) pulau mauritius and lots more. oh, EGYPT pun ade incik hazim. credit kat saye sebab tawu salah satu name tempat kat egypt, ZAGAZIG. tempat hazim belajar, memangla i tawu u. ngaaa. it was beri beriii cool i tell yah. and we even practiced our french with the people from mauritius. best best best walopon french hancoq ahah memalukan.

lepas tu, malam isnin tu jugak kitorang buat end of year class party kat FOOD COURT (fudkot je pon) mid valley dengan mr. liew. well, not REALLY a party coz what we did was datang sane, chop meja yang besar and cukup untuk 16 of us, and then beli pape yang kitorang nak and bayar SENDIRI but makan together-gether. secare tak langsung kitorang dah cipte trend baru jamuan ahahaha.


i should have put some pic la aihhh.



sekarang tengah sebok memunggah dan menyepahkan bilik. sebok ngemas nak balik esok. yiehaaaa. hepiiiii hepiiii keyla! esokk start cotieeeeeee. i might spend the rest of my cuti kat klang which is soooo not cool. i prefer dok kat rumah negeri sembilan eventhough ulu banat pun. sheesshhhh.


tapi tapi tapii
sume lecturer bagi assignment ngan handout yang omaigod banyak gileeeee sebabnye pas cuti nanti, naik je sem 2 kitorang terus kene amek delf A2 publique. dush dush tak cutila macam niiiii. harehhh.


nak solat asar. bye.


ps : esok balik naik bas. aaa kesiyannyee padanmuke. bukan ape, private jet aku ada masalah enjin la pulak. tepakselah kan naik bas. cis,,


Sunday, November 9, 2008

game, internet dan blog.


inileee tige bende yang melalaikan aku. it's already sunday and aku tak siap lagi presentation 'la fete du travail' yang madame khoo nak tengok esok. blog ni very temptating la ngokkk aku rase nak nuleh blog. aaa cis ciss. homework monsieur azhar pun tak buat lagi niiiii. haihhhh,,

what if my mum and my daddy tahu kan kan. bad keyla. bad bad.

oh incik hazim motivate me please pleaseeee.

lepas tu semalam fieka housemate aku bagi game baru. ini jam aku suda addicted kepada itu game la ayoyooo. yang aku pun pegi mintak die save kan buat ape? haa padan mukaaa kau.

and then wifi dah very the very good kat dalam bilik aku. dok atas katil je dah boleh online buatkan aku tido kol 4 pagi hari-hari. takdela everyday, this weekend je pun. hari kuliah tak. but still it's a problem jugak.


semalam tengah syok-syok tengok cite sidney white, tibe-tibe mr. hazim ym-ed me. huuuu, i am the happiest person on earth, nur 'aqilah abdul hamid :) :) dah almost 3 days jugak die tak contact. i know and understand very well the life of a doc-to-be. nak-nak die pulak kat mesir kan, mase ngan malaysia pun lain. sighh. mungkin incik hazim saye sudah nerd kot sekarang pakai cirimin mate besar and tebal-tebal bawak buku kehulu kehilir. ahaha. i can't imagine how you would look like laa dear. hee naahhh just jokingggg

if you look anything like this pun i will still love you :)


oke dah dahla blogging niiiiiii aqilaaaahhhh. let's start working yeah come on.



ps to mr H : ahah now i can smile dah. cepat-cepatla beli e voiz ke voiz voyiz ke what did they called it? oh and thanx for the muhasabah. my oh my you've changed A LOT. ;)




Saturday, November 8, 2008

duit terbang melayang saat melangkah ke mid.


ini perkare biase. jadik ape nak kesah ann?

makcik ni sempat mengskongdeng orang sebelah.

aku dah tak pandang kiri kanan dah. ngaaa

eh. kamere. wajib untuk dipandang.

telah selosai ditelannn.

makan lagi. suda addicted to baskin robbins laa. aaa help help tolongggg.

dah selamat dalam perut masing-masing.

pergi speedy. mate juling-juling kepale pening-pening.

sebok carik dvd. nak buat movie marathon. tapi kenape mesti ade homework? aaa menciii

eskalator is tempat to duduk when u is the penat. gahaha

bergambar sini. tibe kene sound dengan sorang guard yang sipot sedot. jeleslah tu. menyampah i. heh,,



oke sudaa. jom, tengok dvd jom!





ps : darling dear, i miss you banyak banyak laaa. :( :( :(