Wednesday, December 31, 2008

ini bukan kisah dongeng, ini kisah benar ye datuk datuk daten daten.


i cant wait for the 2009 to come. precisely i cant wait for mid 2009 ngeheheheh gelak penoh makne. kenapekah? aaaa lu pike la sndri.


sesi penggulungan tahun 2008.

the january.
it's the cuti spm yang panjangggg gilaaaa and what i did was merely stay at home, being a fulltime houseGIRL. belom kawen so notyet houseWIFE haha. and oh ohh, aku belajar masak. dan sekarang masak itu is a piece of cake je lahhh (poyo royo wkakwakkwkaka)

the february.
duduk rumah nenek kat gombak, jadi babyshitter eh silap babysitter as well as grannysitter. and the best thing about february is, it's our first date lah deaaa! pegi genting ramai ramai ingat lagi tak cuk? sumpah i miss those times! bulan ni along dan angah menjadi tue.

the march.
keputusan SPMMMMMMMMMMM. alhamdulillah my result is good (okelaaa, ain't that bad lah for average student macam aku haha) and then since nur 'aqilah memang tak pernah ade cite cite, aku pon seperti..come what may je lah. haha adek adek yang tengah tunggu spm or nak spm, sile jangan meniru aksi kakak ini yeh agagagagg.

the april.
1 april aku gi interview JPA tapi tak dapat pun JPA keskeskes. dapat tawaran matrik perlis bapak jaohh gilak tapi tak pegi pon ahahah. birthday ipan gedik as well as anniversary mami dadi and then end of april, 3ohb, birthday incik hazim. lepas tu aku buat satu post khas kat blog dan-dan tu die promot blog aku kat satu batch ngahahahaha ily ;)

the may.
dapat tawaran upu masok UIA course english. oh yaa, aku dapat interview perguruan and aku mintak kos bahase perancis dan dapat jugak inteview untuk bahase perancis ittew. seronok seronok. and this may incik hazim masok KMPP sumpah sedey gile time minggu orientasi sebab die bizi. actuali risau die jumpe someone else kat sane hahaha whatever.

the june.
masok UIA. bapakkkkk bosannn (sorry UIA-ian, no hard feeling yaaa gagagag) but still i do make lotsa friends there and now i miss them already. tidur kat lantai with kak jiji, budak2 bilik E38 and ofcourse i miss the cafe lah baahahahaa. jugaaaa, genapla setahun me and mr boyfriend wuhuuu.

the july.
dapat tawaran perguruan hoyeh hoyeh. so masoklah ipba, tengah tengah KL and what more can i say, HAPPYLAHHHHHHHH hahahaha. berkenalan same classmate juge roomate yang senget, *drum roll please* fairuzzzzzz and skyyyyyy ngahahahahh. i love my house itu 602 B. the babes are awesome loveee them all. and ohhh yeah, birthday mak dan aku juga turut menjadi tua ini bulan. incik hazim telah wish lambattttt. dea i ingat ni lagi tauu. u tido awal malam tu lpas tu tak wish, esok pagi baru wish grrrrrr

the august.
aku masok koir merdeka kat dataran merdeka yang jadik kuli angkat kaen nak buat huruf tu. benci seottttttttt. macam *&^%$$@!#$^)*&^%#$%^ taksuke okeeeee. mandi hujan, jalan kaki jauh jauh, prektis siang malam, TIDO TAK CUKOP pffft. menyampah. tapi demi negare, ku gagahi jua cewahhhhh.

the september.
puasa monthhhhh! azam tahun ni adelah nak puase penuh tapi tak kesampaian. nak buat camne kan, wanita subur baahahahaha. and then this time mr boyfriend sudah confirm nak fly mesir, on october pursuing his study in medicine. happy for him yet sadlaaa nak kene tinggal oiii. aihhh

the october.
aku tak suka oktober eventhough it's raya. 17 oktober 3 pagi die punya flight aku ingat and takkan lupe sampai bile bile. tak sukeeeeeee oktoberrr.

the november.
lagi tak suke november. permulaan yang amat peritttt huuuu. before tido mesti mengaler punyelah aer mata wa cakap sama lu. lepas tu mid nov start cuti panjang AGAIN. 2008 ini menjadikan keseluruhan cuti aku adelah,,about 7 bulan. dush. sekarang baru aku rase nak muntah muntah sebab cuti banyak sangat ngohohohoh

the december
cuti sepanjang hari dihabeskan dengan berenang renang atas katel agagaga. dan hari hari lebih ceria dengan kewujudan ym. ym, aku berterima kaseh padamu. birthday abah, dan kitorang plan nak buat surprise and it works! dan juge, dah genapla 2 bulan incik hazim kat mesir. after all, we're still together, and still counting.


bye bye 2008, hello 2009!


Tuesday, December 30, 2008

aku mengidam laksa. bukan sebab mengandung oke. nak laksa. itu sahaja.


malam yang sangat sujuk sehingga menusuk bone marrow i. huuuu


have few stories to be shared.

first.
lately kan, ade few people who search for 'tuala wanita' and then terjumpe blog aku. okeeeee should i gelak or should i open a business of selling pad? yelahh yelahh, aku tak gelak. satu je nak sebot sini. KAN AKU DAH CAKAP BENDE NI TAK PATUT DIJADIKAN TABOOOOO. ramai orang in serious need of knowledge regarding pad. sekian terima kaseh.

ade sesape nak amek aku jadi jurucakap kotex ke whisper ke atau laurier kah? i'd be glad. baahaha.

second.
semalam aku call incik gumuk gumuk aka mr boyfriend (aha, takbole marah, nanti kene juaallllll ngehngeh) aku dah try banyak kali senanye nak call sane, tapi percubaan aku seringkali gagal. HAMPAAAA. aku dah google tenet ni tok berape juta kali ratos dah semate mate nak tahuu gimana mahu call sana. penat aku cube try test tengok sume method care kaedah nak call sane, tp sume tak menjadi. nak tanye orang aku segan. oke, aku memang bodoh sombong ahh sukela hati.

akhenye kawan kawan, setelah menggoogle untuk kali ke 7567465791257547745 kalinye, dan setelah try call dalam anggaran 8457696573657 0008887 kalinye, semalam, aku berjaya call mr boyfriend. waaaaah aku gembira okeeeeeeeeeeeeee. hoyeh hoyeh i did it myyyyy wayyyyyy. hah

dengar je suare die wah, jantungku berdegup degup kencang hai senangnya dalam hati (geli pulak ayat gua haha) oh menara berkembar petronas, i'm in love. eh ape kaitan. tak kesahla. aku gumbiraaaaa itu je nak bagitao sebenarnya.


dear mr gumuk gumuk, i love youuuuuu banyak banyak hee ;)



oke itu saje byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Monday, December 29, 2008

dancing queen.


faqiha telah tag and i kinda like the taggie so i buat laa ini tengoklaa tengok,


1.put ur itunes on shuffle or any music or any library (e.g winamp,real player,wmp,n etc)
2.for each question,press the next button to get ur answer
3.you must write the song name no matter how silly it sounds
4.tag 10 friends who might enjoy doing doing the same as well as the person u got the not from

1.if someone says "is this okay?"u say?
to the end

2.what would best describe ur personality?
as long as you love me
*betolla ni. haha

3.what do u like in guy/girl
kill all your friends
*apa gila aku nak kawan dengan kawan yang bunuh kawan?

4.how do u feel today?
chop suey
*hahaha gelak guleng2

5.what's ur life purpose?
so sick

6.what is ur motto?
give 'em hell kid
*yeahhhh give em hell haha

7.what do ur friends think of u?
t-shirt
* apenye? aku pakai tshirt? aku suke tshirt? aku tak pakai tshirt time tido?

8.what do u think about very often?
cemetery drive
*perhh, ingat mati. insaf insaf.

9.what is 2+2?
if that's ok with you
*nak cover tak tau jawab. jawapan yang baik nii wehh

10.what do u think of ur best friend?
that girl
*much better if it goes like this, 'that girl?'

11.what do u think of the person u like?
tearin' up my heart
* oke nu kumen.

12.what is ur life story?
house of wolves

13.what do u want to be when u grow up?
stronger
* oyeh oyeh lebeh kuatttt

14.what do u think when u see the person u like?
with you
*blushing i

15.what do ur parents think of u?
cancer
*ohh tidakkk. benarkahh mak abah? ngahhaaha

16.what will u dance to at ur party wedding?
bintang kehidupan

17.what will they play at ur funeral?
take you there
*secare live please.

18.what is ur hobby/interest?
starlight

19.what is ur biggest secret?
hate (i really don't like you)
*apaaaa? ini tipuuu.

20.what's the worst thing that could happen?
intuition

21.how will u die?
teenagers
*panjangkan umurkuu, ku belum kawen lagi ini,,

22.what is the one thing u regret?
the sweet escape
*sudah kantoi ahahaha.

23.what makes u cry?
lucky
*haroslah aku nanges kerana tak sangke diri ini lucky tahaha

24.will u ever get married?
shape of my heart

25.what scares u the most?
diary of jane
*diary whattt?

26.does anyone like u?
here with me
*oh yes, baru chat ngan die td weee

27.if u could go back in time,what would u change?
you and i both-
*a'ahla dea, yang the time kite musuh musuh tu kan kan.

28.what hurts right now?
i drive myself crazy
*sudah sedia gila so takde ape nak saketlah

29.what will u post this as?
apologize

30.aku nk tag
backstreet boys
paula deanda
gym class heroes
o town
the veronicas

eh, ni takpayah tekan tekan next ek? ahahaha takpela dah tertekan. biarkan aku nak tag diorg agagaggg

bye.

Sunday, December 28, 2008

salam.


salam maal hijrah buat sume umat islam.



anyways my current mood adelah : sedang mengubati hati dan perasaan.







siape siape ade ubat tak?


bye.

Saturday, December 27, 2008

i need the strength, please.


cerita hari ini adalah,






tiada cerita.






tolonglah jangan naekkan darah aku lagi bile aku dah tengah tengah oke ni. bangang ah. bodoh oke. jangan engat ko bagus sangat. i dont care ko abang kandung aku or what. aku saket hati jugak. hey respeklah siket even aku adek ko pun. aku manusia jugak. aku ade perasaan jugak. aku darah dageng ko jugak. dahla tak penah cakap bile cakap, cakap bende menyaketkan hati. whatttttttttttt the shit? i am soooo freaking pissed coz my mom brought this thing up. betol betollll bile aku dah stabel, dah oke semule mak cakap balek. and cakap padan mukeeeee pulak tu. pissed off lahhhhhhhhh.

baek aku hidop sendiri sorang sorang camni.

bye.


ps : tolonglah hati. tabahla balek. it hurts when mereka yang kita harap could cheer me up, is the one
who let me down. tolongla hati. be strong, be strong nur 'aqilah abdul hamid.


Thursday, December 25, 2008

teknologi dapur?


aku ni bukanlah dalam kategori yang gila gila punya celik teknologi. tapi kalau bab internet ke, henset menset ni, aku tetap dalam kategori yang boleh tahan laa kan, tahulaa serbe serbi. takdela aku taktahu nak shut down restart kompiter kan. ish ape ke terok kalo nak on kompite pon tak reti. pegi dok zaman batu la bang. hahaha.

tadi mak suruh aku buat kerisik. tahu tak apemende alah kerisik ni? ko tak tahu? wahwah lagi terok dari aku nampaknye. kerisik pon tatahu. kerisik ni yang dibuat dari kelape parut tu. mule-mule mak aku suruh aku gorengla kan kelape parut ni, 'biar jadi brown ye.' ujar emak. brownnn. mak aku tak cakap cokelat, die cakap brownnn. hehehh mak i memang speaking pon u all. lepas dah jadi kaler brown, kene mesin kelape tu, barulaa terciptanya kerisik.

haaa inilaaa masenye kebuduhan aku terserlah. aku mungkin hebat dalam teknologi melibatkan laptop, kompite, kompite ribe, kompiter peha (whadda?), henset canggeh manggeh, intenet whatsoevaa lah itu itu ini ini, tapi, nak menggunakan blender aku tak reti. yaa silalah ketawe. silee. blender ini teknologi juga bukan?

siries, aku tak reti gune blender. selame ni kalo masak aku gune care tradisional sahaje, gune lesung batu sudehh. buat pe blender mlender ni. membazer elektrik je ecewahhh (dah tak reti banyakle alasan.) jadi seperti biase, kenela tahan perli perli manje dari puan siti hasiah. nasebla badannnn. apepon, aku tetap berjaya buat kerisik. lepas ni dah reti gune blender hoyeh hoyehh mahu cabar gue?

teknologi dapur dan teknologi di luar dapur adalah berbeza ye. sila jangan perasan terer meskipon kamu tahu hack hack kompiter. ahhhh, tetap tak sehebat aku yang dah reti guna blender ni. baahahaha.

bye.

takde title bab akhir.


ku gembiraaa sentiasa,

badan ku sehat dan kuat.

biar panas atau sejok
ku bermain penoh minatt

bermain melompat sini sana
muhammad hazim
membantu sayaaaaaaa

ahagahahgahagagaghagga

dipetik dari lagu iklan scotts emulsion ittew.
sukaaaaa

awak awakkkk,
mintak maaf tau tau
ilysfm.

takde title bab 2.

dah tak tahan lagi. bencila begini.

wedding tag. agaggagg

fieqa tag lagiiii, nah, silee sile :)

My Top 10 Most Favorite Foods

my mom's cuisine would be my top 1000. enough said.

Top 10 Things I Love Doing
chatting with incik hazim.
mengade ngade dgn incik hazim.
tiduur (ini tanpe incik hazim ye hahaha)
onlining
movies
tidur
tidur
tidur
ya aku sleeping cutey ade masalah?

5 Things I Love Doing When I'm EMO
yelling seperti orang gila meroyan. kan kan feruz?ahaha
membebel mcm mak joyah maaf ye sape sape mak die name joyah
menangessss the best therapy.

Top 5 Types of Guys I Adore
ahahaha senang je ni.
ade tahi lalat manes
die kuat makan
manje manje
lebih banyak mengalah dari mengamok
amek berat
kelakar
oke ini adelah incik hazim hahaha ;)

5 Things I Love Doing When I'm Happy
i cant hide my gigi yang kuning ini,
lalu menyanyi riang dan,
memesej kenalan rapat,
and membebel yang aku ni happy
ah indahnya,,

things I Wish To Happen
itu incik hazim balek malaysia.
kunon tibe-tibe die mesejlah kan, 'esok i balek.' fuyoo akula manusie paleng bahagie di planet ape ni? ha tgk planet pon dah lupe gumbira sangat.

My Top 10 Most Addicted Song
a lonely september by plain white t's
alot la wehhhh, malas nak type.

People I Wish 2 Tag
arnold susah nak eje.

How old are you?
18. berlainan dengan fairuz, aku nak cepat tua. nak kawen baaahahhaahahahah

Are you single?
incik hazim tu sape tanye sket?

In what age do you think you’ll get married?
hemmm, 24?

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
who else lagi wehhh? tentukan jodohku dengan dia ameenn.

If not, who do you want to marry?
if not bagi aku edward cullen.

Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
nanti nanti. nak bincang dulu pastu i bitau yaa hahaha.

Your ideal motif?
bermotifkan tengkorak. agagagagg

Where do you plan to go on a honeymoon?
dea, mane dea u cakap haritu?

How many guests do you think you’ll invite?
satu mesia aku ajak.

Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
malatoppp punya wahahahh.

Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
apekah ini saudara?

How many layers of cake do you want to have?
i don't really like cake so can i change it to ice cream? baskin robbins please,, 20 layers.

Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
atas cruise lah.uish mesti best

When do you want to get married, evening or morning?
time subuh. haa amek.

You’d rather have your reception outdoors or indoors?
outdoorssss. biar berangin wedding gown pon terbang terbang wahhhh.

Do you like a grand entrance for your groom?
super grand. nanti incik hazim tak muat pulak kalo kecik. heheheh jgn marah ye wak.

Name the song/tune you’d like played at your wedding?
a lonely september.

Do you want a solemn ceremony or a light one?
soalan die semaken merimaskan.

What age do you want to get married?
habes je belajar nak teros kawen. tp kalo bole nak sekarang haaa cemane? kau nak bagi ke dok tanye tanye dari tadi cehhh.

Describe your ideal husband/wife
cukupla incik hazim itu. dia sudah ideal bagiku. cewah ayat. eh tapi betollaaaaaa

Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
gune tangan kaki pon takpe kau punya suka.

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
watpe nak tunggu lame lame deyyy?

money or household item?
ade money bru bole beli household item. so bak due due.

Who will pay for the bills?
nanti maen o jus sape kalah bayar. ngahahhahh.

Will u always be true to your wife/husband?
always baby.

How many kids do u like?
hahahaha shhhhhh tanak bgtao.

A new house for a newly wed or an old one?
apenyeeee? bagi new laa, lame lame tak maenla kak.

Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
why not kann? i guess we should.

What kind of cuisine would u like for ur wedding?
campuran french and arabic cuisine. muntahlaa orang yang datang kenduri aku nanti.

Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
uishhhh pastu jual kat speedy ek?

Whose wedding plans would you like to know next?
along tipah. wehehehe :P

panjang gila. bye.

Tuesday, December 23, 2008

takde title.

tolongla. saket tahuu.

aku nak jadi macam nur 'aqilah yang dulu. the same aqilah. pleaselaa.

this pain is unbearable kalo betahon tahon nak kene tahan macam ni, entahla. dahla saket pale asyek menanges muke bengkak.

bye nak tido.

Monday, December 22, 2008

its a girl thing.


kelmarin aku bace surat khabar metro kat rumah kawan mak aku. abah tak pernah beli surat khabar ni kat rumah. kat rumah biasa ada utusan dengan nst je. oke tak kesahla. lepas tu, ade satu ruangan untuk orang ramai bagi sms mengadu atau menyuarakan pendapat ni tau. aku bace. dan satu sms ni macam menarik perhatian aku lah alkisahnye. it reads :


'mintak pihak televisyen hentikan penyiaran iklan tuala wanita. agak memalukan.'

waaahh i dunno why but it kinda makes me think tau. entah macam aku takde keje laen nak sebok bepike pasal tuale wanita pule. agagagaga ape saje. bagi aku lah kan, orang yang bagi mesej ni memang sememang memangnye bersikap kurang terbuka or orang puteh kate 'narrow minded'.


bagi aku takde ape nak diherankan lah iklan tuala wanita tu. ape nak seboknye, ape nak memalukan pulak. semua orang pun sedia maklum perempuan bila dah capai akil baligh, akan keluar haid. siap ada dalam silibes pendidikan islam lagi darjah berapa aku tak ingat. and zaman sekarang zaman maju so orang chipta itu tuala wanita atau orang putehnye, pad, nak memudahkan. pastu ape pulak nak memalukan?

juga bila dengan kawan-kawan kan, dari pengalaman aku sendiri (bukan aku ye) terutama dengan kawan lelaki lah, kebiasannya, kalau terkantoi tak boleh semayang among kawan lelaki hulamak macam ish malunyeeee tekantoi aku period tak bole semayang. malu malu ishhh. sangat taboo lah kirenye isu period ni. sensitif. pelik betol i. korang patot bangge ape orang tahu ko period sebab itu tandenye korang subur. baaahahaha.

iklan tuala wanita ni nak bagitahu orang ramai bahawe pentingnya memilih pad yang selesa, yang sesuai dengan kita. bukannya die tunjuk bende tak patot ditunjukkan pon. alah kalo kat supermarket korang boleh tengok sample lagi kan so ape nak kesah? adehlaaa. bende kecik pun nak jadi masalah sangat kelakar oke masyarakat kite ni. bende kecik dibesarkan yang besar sebesar alam dikecikkan pulak. ridikeles.

malu tu biarlah bertempat konklusinye.

aku pun tak tahu kenape aku cerita pasal bende ni. sukela hati.

bye.

Sunday, December 21, 2008

si kaki burung.


oyeh oyehhhhhh. dapat beli kasot baru yayyy!

thing is, aku memang size 4. kena mintak size paling kecik skaleh. tapi tadi, size 4 pun tak muat kaki kiri aku. kaki kiri aku kecil sedikit from kaki kanan. tapi aku tetap beli sebab dah berkenan la pulak. jadi bagaimanakah? kasot itu kurang muat. ataupon bahase melayunye, longgar. tahu dia buat ape? tak tahu? tekalah.




















die kasi aku padding, and ohh finally, it fits me very well.









ah, cumelnye kakiku.

hanya dua.

cik putri telah tag saye and since aku tader ape nak buat, here it is. and thanx ms putri :)

a) Two names you go by:
keyla atau 'aqilah

b) Two things you are wearing right now:
tak pakai pape ahaha

c) Two things you want very badly at the moment:
kasot baruuuuuuuuuuu itu saje.

d) Two things you did last night just before bed:
texting incik hazim and berangan sesuatu yg rahsie bahaha.

e) Two thing you ate today:
nasik lemak and kueh hijau makcik mon yang gila best.

f) Two people you just spoke with:
mak and cho and ipan and abah i talk to everyone hahah

g) Two things you are doing tomorrow:
balek n9 semule and cium cium katel yang dirindui

h) Two longest car rides:
terengganu and buket kayu hitam.

i) Two favorite beverages:
ribena and ribena.

j) Two person who are chose to do this tag:
george w. bush and britney spears please.

Thursday, December 18, 2008

when size matters,

kebaikan serta keburukan bila anda berbadan kecik ataupon orang french kate, petite. ewahhh

kebaikan.

1. time orang tengah gila punya ramai macam sarden nak naek komuter ni, korang dengan sesuke hati dan senang senangnye menyelit nak masok dalam komuter. not really a prob to u laah kan

2. nak mencari saiz baju adalah sangat senang. bukanlah satu masalah sebab selalunye saiz S atau M memang banyak dan mudah untuk didapati. tapi depends jugak, kadang tengah sale gile-gile time tu lah size S and M orang sambar dulu. naseblaaaa kan ahaha

3. biar korang makan banyak mane cheeesy wedges ke, pizza dengan cheese yang meleleh leleh ke, makanan berminyak minyak yang dashat ke, takder ape nak kesah. badan dah kecik kan kan.

4. ha ini paling best, orang selalu mistaken bahawe korang ni adelah maseh berumor 15 tahun hakikatnye korang dah 18 tahun. nak nak pulak adek yang 15 tahun pule disangkekan sudah berumur 18. hoyeh hoyeh buleh perasan mude. ngahahahahahah

keburukan.

1. badan kecik, kaki pun kecik. kaki adelah sebesar kaki burung. arakian, nak mencari size kasot adelah sangatttttttt payah dan segala kasot yang diminati kompem takder size. erhhhh sangat menyaketkan hati okeeeeee.

2. bile dah kecik, nak tengok cerita kat wayang yang rated 18 PL etc etc, brader jual tiket ragu ragu nak jual ingatkan kite under age lagi. what the food?

3. selalunye orang yang kecik, makan pun siket. jadi golongan ini memang sangatlaa rugi jike dibawe makan buffet. say, ade 67 makanan yang disajikan, yang mampu dimakan hanyelah 10 okelah lebeh siket 15, out of 67. itupon takat amek aeskrem dan segale makanan small-small sesuai dengan saiz badan. ahahah tak ke merugikan?

4. seluar yang dibeli time darjah 5, maseh boleh dipakai walopon kamu sekarang adelah 18 tahun. bezenye, seluar yang dulu bila pakai adelah labuh sampai ke buku lali, sekarang dah jadi seluar paras lutut. okelah tu kan? inilah dinamekan seluar-panjang-takpayah-alter-bole-jadi-seluar-pendek. pelik tetapi benarrrrrr.


tak spesifik kepade sesiape, so tak perlulah terase serta amek hati mahupon jantong i malas nak layan.

kaki wa saket lengoh habeh sebab shopping tadi. aihhh. tapi tak kesahla sebab dapat macam-macam wawawahahahh

hmm tapi,

tenshenlahhhhhhh nak beli kasot tader size. mencii. mak, jom sunway piramid pulak esok?

Wednesday, December 17, 2008

dahulunya musuh, sekarang?


pernah tak korang bukak balek kenangan-kenangan lame, cerite zaman kecik-kecik hingusan hingusan dulu? alaa, zaman mudela kirenye. eceh aku bercakap macam dah tue jek. sekius me, aku maseh young and energetic ye. ohohohoo

semalam aku saje-saje bukak sent item kat dalam emel aku. fyi, aku cume ade satu emel ni and dah gune since 2002 lagi. cume nak buat blog ni je kene sign up gmail account kan kan. yang laen sume aku gune emel yahoo aku. dan alkisahnye nak dijadikan cerite,



kat dalam sent item aku tu, maseh tersempan lagi segale emel-emel zaman dulu kale. ahahaha takdela lame mane pon, emel time 2004 2005 cmtulah, aku still sempan lagi. time tu aku form 2. dan aku pon klik klik lah nak bace kan. fulaaaaaaamakkkkkkkkkkk


sumpah aku gelak guleng guleng baaahahahaha lawak lawakk. gila lawak.

(ini salah satu emel. bukan aku yang tulis yee, the sender : incik hadzwani)

wtf!!!
> ko pahal???
> mampos arr!!!im fourteen so wut???problem with
> that???its ok if u
> sooooooo beautiful and smarter than get lost of my
> way!!!u thnk ur gud
> soo gud eh???hell no!!!pklh is better lah...hes da
> best!!!ko igt dier
> sker sgt ker pompuan cm ko???eh???

(ha tengok, marahnyeee mamat ni kat aku, ish ishh ish apo kononye jang?)

> well if wanted honesty thats all u had 2 say...i
> never want 2 let u
> down or have u go...its better off dis way...4 all
> the dirty
> looks...the photographs ur boyfren took...remember
> when u broke ur
> foot from jumping out the second floor...2 be a joke
> n look 4 another
> line without a hook...ive told u tym n tym again u
> joke the worst but
> i dun rely care wut it means...4 da last tym...take
> a gud hard
> look...4get about the dirty hard look...the
> photographs ur boyfren took...

(eehh, tibe tibe lirik lagu mcr pun masok haaa. boleh pulakk. ahahaha. lagu mcr tajuk i'm not okay die kasik den)

> u said ud hate me like a fuck...but the stuff
> were hell!!!
> wut the fuck(wtf)!!!
> keyh fine...afte dis...u noe...keyh b**t*h!!!
> bye!!


(ahaaa seee, he kept using dat F word, aiyaiyaii. gila oke geramnye die kat aku. gahaha)


siries kelakar wehh. ade banyak lagi tapi tanakla letak sume kan kan. bila dah bace sume-sume tu, i went like, omg! am i the one who actuali wrote that??! dan memang terbukti dulu aku adelah musoh number one hazim dan hadzwani. ahah who knows sekarang hazim itu menjadi si pencuri hatiku *mera pipiku*, dan wani pulee menjadi kawan rapatku?

aku rase korang pon patot cek balek emel dolu dolu kale dan carik siapekah musoh engkorang zaman jahiliyah dulu. manelah tahuuu.. ape lagi, cekle sekarang. ngahahahahh

bye.


Tuesday, December 16, 2008

jap, nak emo kejap. tambah entry.


eh aku menci betol lah. menciii okee. ade satu manusie ini add aku dan aku idoklah kenal sapenyee. jadinye idoklah ingin meng-approve-nye. ishhyy idoklah akuu


lepas tu bole pulak tak paham bahase aku dah reject, die try lagi nak add beberape hari kemudian. eyyy kamonlaa brader, wa tamau approve wa tamau laa. sekarang aku memang dah takde napsu (eceh) nak add add orang tak tentu hale tah sape add aku approve jek. nooo nooo. itu dulu, zaman hingusan dan hidong berkerak kerak lagi, zaman nak belumbe lumbe ade kawan. semaken ramai kawan, semaken populerlah anda, kunon hipotesis camtulaa. goli den hahahh

aku reject sekali lagi mamat yang add tu. dan hari ini, ape ke senget mamat ni siyes tak paham bahse nak aku cakap urdu kot takpon hindi takpon bahse isyarat bahse orang bisu whatever,,, die add lagi. arrrrrrrrrrrhhh nyibukssssssssss dow. kalo ko yang add ni hensem tape jugak wehh. heheh incik hazim, just kidding jangan mara haa, love you ;)

aku sangat menyampahahahahahhh. heh.


itu saje bye.


menghitung hariiiii detik demi detikkk.


sudah 16 disember. dan kira-kira 20 hari lagi nak habes cuti dan bermulanya new semester di situ. haha situ itu mane-manelaaah. memang aku tak sabar nak balek situ balek. dah bosan cuti lame-lame.


tapi bende paleng best bile kite becuti adelah, boleh bangun tido sesuka hati tapayah tepakse tekebil kebil bangun seawal pukul 6.45. errr, awal lah tu kan? ngehngeh fairuz, sile jangan berkate ape-ape. haha diyaammm

dan dengan 20 hari lagi nak balek bertemu dengan mr liew ohhh aku rindu beliau sangat-sangat ohohoho, aku tak siyap lagi homework atau dengan kate laen tak buat lagi segale bende yang aku patot buat.


dengan itu aku nak buat sekaranglah bahaha (action speaks louder than words. but i think my words speak louder than the action. agagagagaggg )


bye.


Monday, December 15, 2008

dear abah bucuk,,


HAPPY BIRTHDAY ABAHHHHHHHHHHHH!


the plan nak buat surprise menjadi. and makanan adelah,, sangat banyak dan sangat sedapppp i sukaaaaaa

happy happyyy sebab dapat buat abah happy dan terkezut. weee

kek tiramisu pulak this year.

nak tahuu tak? taknak? tanak sudah, aku nak bagitahu jugak tak kire. mahahaha. kek ini disapot oleh cik nur 'aqilah bt abdul hamid harap maklom. haha aku la tu ngahahahahhh

semoga abah panjang umur, murah rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik insyaAllah.
amin...

kami saaaaaayang abahhh, yeee,

LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOU LOVE YOUUUU

oke bye.


Sunday, December 14, 2008

definition of happiness.


alhamdulillah. thank you Allah for giving me such happiness, a great family, surrounded by awesomEST friends ever, and of course, si dia pencuri hati ittew.hee rasenye tak payahla sebut name kan, sile paham paham sendiri. empunya badan pulak, silela terase. ngehngehngehh


aku sangat happy hari ini. walaupun orang tue tue ade cakap jangan gembira sangat, nanti menangis. abah pulak salu cakap camni, 'gelak-gelak kang nanges' ohohoho. tapi tak kesahla, yang penting aku sangat happy.

harini hangout dengan capik and tantan. capik is one of ajim's bestfriend and i know he loves him sooo much dan hadzwani pun kawan baek ajim, juge kawan baek aku. and they both happen to be my male's best friend. heee

intan soraya, yeah u know, she's my bestie juge BFF. eventhough kitorang memang betol-betol start rapat last year, i know she is one a of kind. really is. through thick and thin kitorang same-same. eh tapi, aku rase berdose pulak kalo tak sebut name nur marini. 5 tahun aku survive kat penjara labu pun sebab dia. walaupun aku dan marini perangai adelah masya-Allah jaohnye amat, sangat laen. tapi aku selesa dengan die. wahhh, aku ade sangat banyakkkk kawan baik okeee. nak sebut semua tak tersebotttt.

one thing for sure, I LOVE THEM TO BITS AND PIECES.

balek rumah, aku ade family yang sangat-sangat kuchentaa dan mereka adelah, adelah ape? adelah nyawa aku. yaa, NYAWA diriku ini. tanpe diorang, siapelah aku. takde diorang, tak wujudlah aku. takde diorang, aku jatoh tersungkur tersembam terpelanting tertonggeng ha sumelaahhh. tadi kitorang sebok plan nak buat surprise untuk birthday abah esok. weeee tak sabarrrrrr ohhh ;)

one thing for sure, I LOVE THEM WITH ALL MY HEART I SWEAR.

dalam aku gembira dengan member member yang senget juge adek beradek yang sengallll, aku dapat mesej dari someone yang jauh di mate, tapi dekat di hati.alaaa sape lagi kan kan? itu incik muhammad hazim mohd zulkifli lah. die memang jauh dari aku, jauh segale-galenye memang sumpah susah nak contact selalu selalu macam duluu, and tears kadang-kadang digugurkan (ececeh) dengan tak sengaje, lepas tu kadang-kadang banyak sangke itu sangke ini, yelah, die jaoh kan, lepas tu gerammm ade, suke, bangge, oke macam-macamlah perasaan. campor baor. korang bole cakap ape yang korang suke dan nak cakap silekan wa takda hallll, tapi ape-ape pon, we know what we are going through. just back off bi-atchhh out there yang takde kene mengene. bolee?

one thing for sure, SO LONG LIVES MY SOUL, I WON'T STOP LOVING HIM.


terima kasih Tuhan. terima kasih atas segala rahmat kurniaanMu ini. besar nilainya.


oke sampai sini sajee,,
bye.


homework dan cuti, cuti dan homework. apekah?


hari ini mari kite serius sebentar. bercakap pasal kerja rumah dan cuti. ini hanya pendapat aku, jadi bagi yang tidak setuju, heyy, sukela hatiiii. okee?


bila kite cuti, lepas tu dibebani dengan kerja rumah, cuti sudah bertukar menjadi TIDAK CUTI. ini bukan cuti namenyeeee, ini tetap bekerja, tapi bekerja dari rumah.


aku memang tak suke dapat homework bila cuti. dari zaman sekolah lagi aku cukup malas dan tak suke ade homework. sebab aku tahu, aku memang payah punyelaaaaa nak buat keje-keje yang cikgu bagi tu. mesti punye. gerenti. walaupun time cikgu-cikgu bagitahuuu segale homework tu aku konon berkobar kobar dah ni, dalam otak dah set 'oke, balik ni aku nak buat dengan semangatnye!' dengan muke semangat gile hidung kembang penuh yaken ni haaa ish ish


tapi akhirnye,,
bila dah kat rumah, hampeh. habok pun tarak.

aku memang kalau lagi orang suruh, lagi malas aku nak buat. jadi jangan disuruh suruh, aku tahuu nak buat sendiri. jangan pakse i tak suke ye paham? bile dipakse nanti aku mulelah buat dengan cincai boncai. dan segala mantera semerah padi pun keluar dari mulot aku. wagagaga


wahaiiii para pendidik bangsa sekalian, tidakkah anda sedar bahawa kerja rumah dan cuti adalah sangat tak sesuai digandingkan bersama-sama? bagai anjing dan kucing? bagai langit dan bumi? bagai keyla dan lipas? haha ini mengarot. ah biarkan. haa paham tak? memang takkan wujud chemistry dan juga segala ionic bond ke, covalent bond ke apebende je lah di antara encik kerja rumah dan puan cuti. mengerti?


dengan ini *ehem hemm* kepada semua bakal anak murid aku, silelah bergembira sebab aku taknak dan tidak akan sama sekali bagi homeworksssss kepada kamuorang semua. amacam? ade sesape nak jadi anak murid aku tak? haaaa beduyun datang wehh. beduyun duyunnn punyeee agagagagagg


sekian saje rungutan aku. kesimpulannye adalah aku memang tak sukeeeeeee homeworkkkkk. pfffttt.


bye.


ps : berdoa moge-moge lecturer aku tak bace blog ni. ngahahahahhh


Friday, December 12, 2008

tagggie dan sepit baju.


fieqa telah tag. terima kaseh dan inilah hasilnye,,mari mari.

1) Take a recent picture of yourself or take your picture of yourself right now.

oh oke. gambar terbaru nampaknye. hem hem banyakkk.

2) dont change your clothes, dont fix your hair..just take a picture.
haha i will not fix my hair but i have to tutop lah kan kan. nanti nanti wait and see. agagagaggg.

3) paste the picture with no editing.
i dislike infact tak reti editing. so kesian mehh. huuu

4) post these instructions with your picture


5) tag 5 people to do this.
right, after this. letak gambo duluuuuu la kannn.

nah, this is the mossstttttt recent pic of mine. baru amek tadi maseh panas macam keropok lekor lagi okeeeee ahahaha

haa amekkk. aku sambar tuale dengan sepit nak tutop. oke whattttt? baahahaha

gaye nak nasyid dah ade dah tu. aku rase lepas ni konfem ada group nasyid buat tudung tuala pastu guna sepit baju. ehh cun hape? ngahngahh

ini recent pic juge. tengah berangan ingat putera raja mesir. cecehhh

5) tag 5 people to do this.
mahu tag,
1. gerard way
2. edward cullen
3. baby V vanessa hudgens die cumel okee
4. along tipah. ngehngeh tibe-tibe
5. mamak restoren rejab maju



ahha itu saje, byeeee.



Thursday, December 11, 2008

seronoklah bercanda di tepi pantai.


sudah balek from terengganu. sampai klang dalam pukul 11 mlm safe and sound. weeee. seperti biase anak-anak encik abdul hamid sangat jakun dan pantang betoi dengan kamere jadi tontonilah keriangan anak-anak encik abdul hamid (heh panjang pule name bapak aku penat naep gagaggg) di TV7362756254. errr, wujudkah?

oke aku merapik. nah sile lihat,,

ipan dan telaga simpul.

sejarah menceritakan (ceewah) lepas mandi kat telaga ni kena buat simpulan dari daun pandan yang ade kat sekitar tempat tu. tapi tader daun pandan pun, daun mengkuang adelah. apo apo yo lahhh...

ha nak bagitahuuuu juge bahawasenye adek aku si ipan gediks tuu yang pakse letak gambar atas tu dalam blog. perasan hensemsemsemsemsem. cit porah. nak muntah kelabuuu i


celup celup kaki. ingatkan ade spa fish. tapi tader ponnn?

siape ney? tak kenal lah ngahngah.

annack darr-rre mr ebdewl hermeed. (slang omputeh baahaha)

orite it's actuali 'anak dare mr abdul hamid'
ish buruknye aku dalam gambo. baru perasan ahahaha.

kenape kau tinggi haaa ipann?

tudung aku memang macam orang sakai orang sakai pun tak macam tu sebab diorang bukan pakai tudung pun ye nggak? btw, orang sakai tu ape eh? orite whatever,,

sebelet habes. ish ish anok sappa la neh agagagagaggg

ahhaa yee muhammad hazim. saya sayang awak. weeeee ;)


jangan noti-noti tau tau tauu.


baeklah itu sajer. aku dah mengantuk.
jadi byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eh panjang pulak E aku.



terengganu darul iman.

aku kat bandar cukai, kemaman. not really a vacation coz we're here for the sake of sending along for her PTD assessment at INTAN wilayah timur. oiii tan, i'm not talking bout you so please don't be perasan. bahaha.

but still, we take this grand opportunity to bejalan-jalan lah kan. yesterday the weather was great but this morning raining pulak. i thought of berjalan tepi pantai bercanda di pantai riang gembira bersama bergambar ceria. tapi ayoyooo hujan pule. aihhh. LEBAT pulak tu. hoh bermasam muke.

tapi tak kesahla, ingat tak dapat nak online kan kan. tengok-tengok ade wifi pule di hotel. gembira uuuuuu. weee.


tengah sebuk chat dengan incik hazim. jadi,


bye.



ps : cik fairuz, saye memang sedang tidak sedar diri lagi ni. harap maklum.



Tuesday, December 9, 2008

zinda rehti hain mohabbatein,,


kebosanan. jadi aku nak menulis lagi. bahaha. biarkan, jangan peduli.

tadi mak suruh tolong buat kerja kat dapur. selesaikan bende ini,

ini namenye sayur bayam. ape orang kelantan kate, spinach. gagaga

tibe tibe tau tak ape aku jumpe dalam timbunan bayam ituu?


daun macam dalam cerita mohabbatein tuu. pehhh, humko humise churaaaa looo,,

berhindustanlah aku kat dapur tu sekejap. tapi tibe-tibe tingat orang orang tue ade kate, kalau menyanyi dalam dapur nanti dapat suami TUA. ishhh tanokkkla aku. tak kuase i. kalau tua tua agak nak mati tapi banyak harte haaa, itu takpe. ngohohohoho mate duitan $$$$. ishhhh tanok tanok. tarik balek ape aku cakap. hoh hoh

anyway, aku sudah ade yang lebih tua 3 bulan. hehe oke whatttt?



itu saje, selamat tinggal.


ada apa dengan 9 disember?

9 disember 2008. takde pape rasenye 9 disember 2008. tapi tapiiii,, 9 disember 2007 aku ada cerita.

tarikh aku pergi konsert MCR. wahwah tidaak sangkee. dah setahun rupenye. yang aku paling ingat, konsert ni adelah betol-betol 5 hari after SPM 2007 habes. ape lagiii, besukariaa laaah kan. dah merdeka. ngahaha. ehh sukela hati kan. ade masalah?

tiket paling murah je pun (afta diskaun). along i belanje ngehngeh sukaaa ;)

tiket murah so kire dok belakang sekali. tak dapatla tengok jerawat gerard way pun kan. kalau die ade jerawat lah. tapi tak kesahla. tetapp bestttt. gila enjoyy. aku rakam semua yang dia nyanyi. hee

the stage

itu itu lihat itu gerard way. lepas tu si rambut kembang itu. paling obvious ahaha

kak wa, along and keyla.

the poster kat luar stadium.

i don't know why but i used to tergila gilakan those guy. espesheli frontman die lah kan, gerard way. siriesssss. sampai konsert dia aku beria-ria nak pegi. tak pecaye tanye intan, ajim ngan wani. ade cite pasal diorang je, aku mesti nak tahuuu. ish ish penyakit ape lah kan.

pastu dulu kan kan, aku ade beli magazine galaxy time MCR jadi cover. time aku form 3 tak silap. and then wani sebok sebok nak pinjam. dah bagi pinjam ni, pastu boleh pulak die kutuk kutuk cakap aku membazer beli mag tu, buang duit je bla bla bla. ewaaah, macam aku beli mag tu gune duit die pulak. pfffttt. aku bagi pinjam pun dah cukup bagos. adekah ko maseh ingat wani? bahaha aku still engat alah itu zaman dendam kesumat between me, ajim and wani. kan dea kan kan? hehehehehhh dah banyak pulak aku merapik rapik.

after the konsert. itu aku dan alongku cik tipah ittew (dah terikot pulak gune itteww)

apapon, memang best okee konsert itu. seronokkk. and this might be the first and the last konsert i would ever go. ustaz hazim *ehemm* mungkin tidak menggalakkan diri ini ke tempat tempat sebegitu lagi. ish, marilah kembali ke pangkal jalan.


bye.


Monday, December 8, 2008

familyku dan raya korban.

hari raya korban datang lagi. kentot lahh, plan nak balek gombak tak jadi. ni sume gare gare daddy yang balik lambat semalam. and then kunon nak bertolak pagi ni lah kan, sekali tak jadi sebab pahem pahem la anak- anak encik abdul hamid yang betuah-betuah ni. sume tak reti bangun awal. agagaaga rosakkkk rancangan. rosak rancangan rosak rancangan rosak rancangan rosak rosak rosakkk

so we ended up duduk kat rumah mengangkang menganga tengok tv (atleast dengar jugak takbir kat tv pee) dan juga berkorban lah jugak. berkorban masa. ohohohooho. bosan. memang tak seronok. jeles jugak dengan wani yang gi rumah makcik dia makan laksa. lepas tu pegi pulak open house kawan bapak die makan bihun sup lah, mee kari lah, nasi daging lah. ohhh jeles oke. banyak makanan. MA-KA-NAN. tapi tak kesahla. kitorang tetap breakfast makan lemang dengan rendang tah mane cik tipah alongku itu dapat free aku pun tak tahuuu. okelah, still not bad.

tengokkk. aku dah memesongkan erti sebenar mengape kite sambut raye korban. marilah, kembali ke pangkal jalan.


*sesi muhasah sebenteerrr*




oke sambung balik,

aku dah tak sedih dah. wahwah gembiraaa oke pagi tadi bangun awal online chatting dengan itu incik hazim jugaa. sudah tak sedehh. ohhhh gumbiraaaaa ;) tengok tengok,,aku dah start dahhh. ape ape sajelah yang penting.. awak, saya tunggu awak balik malaysia. saya tunggu dengan penuh kesobaran. heee *kelip mate gedik gedik banyak kali*

dan terimalah sidikit pengakuan dari cik intan:
1. ko ni bukan penyayang, ko pengasih. (eceh ape bezo tah.)
2. ko memang baik, caring and a very good friend.

ehhh, ni tader tokok tambah mahupun penambahan mitos lagenda dari siri hikayat merong mahawangsa. ini adelah pengakuan tulus ikhlas (cewaaahhhhh) dari cik intan. aku tak pernah memakse beliau berkate sedemikian mahupun memeras ugut beliau dengan ugutan yang keji dan penuh keganasan. siriesss tak penahh.

dan sudah tentuuuu,, yeahhh, aku kembang kempis kembang kempis kembang kempis kembang kembang kembang ape yang kembang aku pun tak tahu. bahahaha.


tan, i laappp uuuuu. ngehngehngehh ;)



and oh, salam 'eiduladha kepada semua yang membaca.


Sunday, December 7, 2008

menjelang hari raya haji.


kitorang sambut aidiladha kat rumah nenek kat gombak. tengah tunggu abah balek from pwtc. kolej help buat exhibition kat sane. and abah kene jage booth. hee. karang abah balik kitorang pun vrooom lah ke gombak.


sempena aidiladha, semalam cho dengan mak buat biskut nestum, biskut chocolate chip and kek. aku tak tolong pun. bab-bab baking ni, memang aku SANGAT malas. maaf ye. hahaha.
aku sangat suke biskut nestum cho. sangat sedap dan rangup. kalau bab kek ngan biskut ni, cho memang terer lah. aku awal-awal lagi dah surrender. aku sebenarnye boleh je nak master bende-bende ni (cewahh nak jugak tu) tapi, malassss nak belajar je. malas malas malasssss. tunggulah, sampai seru nanti aku belajar ngehngeh.



awak, saye kan, sedih. sedih sebab awak.



anyways kepada semua,

selamat hari raya aidiladha!


Saturday, December 6, 2008

not in the mood, really.


tader mood nak blogging lah. sejak semalam. harini pun. esok pun mungkin. lusa pun. right,whatever.

aku rase aku alergik. jari aku buruk sekali lagi. lepas tu alergik kat bende-bende pedas dan sangat menyakitkan ulu hati bile makan bende pedas. tensyenlaa begini. nak nak bile involve dengan bawang ke, halia, cili jangan cakaplaaa kan. lagi bapak pedihhh. tadi aku belek-belekla jari ni. tibe macam ade bonjolan kecik cumel tapi cukup menggatalkan. dah gatal, aku ni pulak laaagi gatal, gi amek jarum pastu cucuk. bahaha sakit die pehhhh. menusuk kalbu. padan muka aku ngehngehngeh nak sangat.

agak dasyat kan tengok tanah runtuh kat bukit antarabangsa tu. memang betullah, Tuhan kalau nak tarik balik rezeki tu sekelip mate je. let's hope orang-orang kat sane sentiasa baek-baek saje. and aku tetap bersyukur kawanku meor and his family selamat. alhamdulillah.

wahwah aku kate tader mood tapi menulis jugak. aku rase penatlah mengharap kat something yang tak pasti. penat. tears is like your bestfriend. penat kan kan? aiye, whatever.



bye.





Friday, December 5, 2008

ucapan khas.

dear intan soraya mohd musa.

i'm happy for you.

i seriously do!





Thursday, December 4, 2008

amukan kurang dahsyat.

hari ini tuan-tuan dan puan-puan, keyla memasak. itu perkara biase so takde ape nk dipelikkan. cume hari ini aku bersikap sedikit satanik. asek yelling sahaja seperti orang gilaaa. pffftt.

tak tau kenape. aku tensyen dengan adik aku nehh. mengade oke. banyak songeh. benci benciiiiii benci. eh kang aku cite banyak-banyak die perasan pemes dalam blog aku. tulonnla. pur-lease,,

4 disember and aku maseh honeyearth (opposite of honeymoon) nampaknye sindrom malas ini semaken menjadi jadi dan menyaketkan hati. hahaha ape kaitan pulak kan. ah ape ape sajelah.

pagi tadi aku dapat satu mesej from hotlink. die cakap something to do with 'red gift day' kate itu free, ini game download free, ade macam-macam, yadda yadda whatever lah tapi ape yang aku nak boldkan kat sini adelah, die kate kat situ terang-terang GIFT. gift tu ape habaq mai? hadiah dan sepatotnya FREE lah kan. tapi at the end of the message die cakap download for only RM 2.00 each. seriously, what the fooooodddd? cakap free, gift pulak tu, lepas tu kene bayar. keling okee statement. bapak keling. oke i'm being racist but like i care. ohhh padanlaaa. CEO maxis ni keling oke baek sikit hindustan. bofff,,

actually actuallyyyy, aku emo sebab aku hantar mesej kat incik hazim due bijik tak sampai-sampai. aku bukan pedulik pon segale ape yang hotlink tawar tu. what the fooooddddd tak sampaiiiii-sampaiii nii? menyampah oke. aku nak tukar line ini macam. pleaseelaa hotlink, ko tak hot langsung and i've had enough,,





Wednesday, December 3, 2008

aku rasa buat tag agak susah tapi tak kesahlah.

well thanx to amira faqihah. she tagged me. here you are :)

here are the rules
1)list the rules on your blog
2)share 7 facts about yourself on your blog
3)tell 6 unspectaculars quirks about yours
4)tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as link to their blogs
5)link the person who tagged you
6)leave a comment for each blogger


share 7 facts about yourself on your blog.


1. aku ada mak, abah, sorang akak, sorang abang, sorang adek pompuan and sorang adek laki which makes me the anak tengah yang merasa ade sume. gee

2. sudah ade sumone special iaitu incik muhammad hazim *ehem2* yang sekarang belajar kat mesir. sedey sedey,,jaohhhhh :(

3. mempunyai berat 33 kg (ye,,sy memang underweight ade masalah?) dan tinggi 5 ft 1 inch. bahaha. BMI adelah jatoh di bawah 'extremely underweight' jadi aku berazam nak gemok. wish me luck ahaha.

4. aku reti atau pandai atau boleh or ape sajelah, MEMASAK. itupon setelah dipakse oleh mak aku time cuti panjang lepas SPM sebab hari-hari,,hari-hari okee aku terpakse masak untuk adek aku ipan yang balik sekolah je takde bende laen, mesti cakap dengan nada not rendah dan menyaketkan telinge,, 'kilahhhh dah masakkk belummm?' wah wah banyak huduh muka adek aku neh. heh. apepon, ini sudah jelas bahawe aku adelah calon isteri yang sesuai bahaha angkat bakul sukela hati.

5. seorang yang sangat banyak cakap dan diakui oleh semua pihak yang mengenali diri ini secare langsung atau tidak langsung dan yang paling penting, pihak SIRIM juga turut mengakui perkara tersebut.

6. can be a good friend, but a bad bad badddd enemy. kalau korang buat baek dengan aku, aku akan balas baek juge kepada kamu orang. alaaahh, standard laa kan. haha tapi tapi,, kalau carik pasal dengan empunya diri nur 'aqilah abdul hamid ini,, jawapannye adelah, you mess with the wrong person. hahaha what you did, you will get back. even eight times than what you did. so ada berani? ngehngehngeh.

7. last but neber least, aku ni jenis kalau dah sayang sesuatu atau seseorang, atau suke sesuatu atau seseorang, atau benci sesuatu atau seseorang, aku akan laksanekan dengan bersungguh-sungguh dan penuh keazaman. cewahhh. meaning to say,, contohla, if aku dah sayang someone ni, there will be no other. dieee je lah. takde numbor dua, tiga, empat, sepuloh itu tak wujud dalam hidup aku. jadi pahem? kalau kamu, kamu atau kamu, happen to be my musuh, sampai aku tak benci kaulahh baru aku declare kau bukan musuh aku. bahaha menakutkan? you better be.



tell 6 unspectaculars quirks about yours
(wahhh, ini bukan setakat 6, enam ratos pun i could list it out tapi takkanlaaaa kan kan. kahkahhh)

1. sangat sukaaaa tidur. bahaha. sangat susah nak bangun awal. dan sangat tak suke diganggu time aku tengah syokk tidur. sila berambos andaikate terase mengganggu aku tidur kalau tanak tengok seekor squirrel yang tibe-tibe bertukar menjadi beruang mengamukkk

2. time hujung tahun form 4, aku pernah dipaksa oleh mak suruh belajar masak. but i refuse. eh aku memang sangatttt malas nak memasak ni okee. but this one stupid thing, memang tak boleh lupelaa. aku nak masak sambal sotong. first time lah ni kononnye. mak suruh tumbuk kunyit ni, aku boleh tersalah tumbuk, aku tumbuk halia. pastu the whole week kena gelak oleh adik beradik aku yang annoying tuu sebab tak kenal kunyit dengan halia. siries, aku rase sameeee jek due-due tu. ape beza ntah. well itu cerita dulu. sekarang siapa berani angkat tangan nak challenge aku masak sambal sotong? tahuu takot.

3.
despite of my berat yang kurang and tinggi yang agak tak tinggi niii,, cehhh, aku adelah sangat kuat makan. i MEAN it. very kuat makan tapi berat susah nak naek. ngahngah.

4. sangat-sensitif type. oke ini taknak cakap banyak. time kaseh.

5. pemalas. ohhh ini sangat obvious. aku tak sentuh pun lagi segala homework juge assignmentssss yang lecturer aku bagi. my oh my, lazy bum me.

6. ahahaha finally, dah reach number 6. thank god tak banyak rahsie yang direvealkan. bahaha. orite yang last aku ni memang jenis yang sukeeeee,, merungut. aihh, i admit, itu adelah bad side of me. actuali ade banyaaaaakkk lagi because keyla memang bukan orang yang baik-baik so sudahla ye. cukup sahaja sampai sini. ngaaa




tag 7 people at the end of your post by leaving thier names as well as link to their blogs
(tak payahla link link,,malasss.)

1. mr hazim. he's not actively involve in blog but heck, who cares? i nak tag u jugak ngehngeh.
2. wani. suka kau laa wehh nak buat ke tak
3. ian. abu abu aku tag ko heee
4. lutfiiiii! yaa aku tag lutfiii
5. ahmad irfan, kamu juge akak taggggg.
6. oh yaaa, putri zaris! yeahh youuu, cik putri.
7. incik fuad, buat yeee.
8. dan sesiapa yang rase nak buat kau buatlah.



link the person who tagged you
dear amira faqiha, sudah link kamu :)



oke itu saje post sangat panjang tapi sukelaaa hati kan kan. with that bye-bye.




Tuesday, December 2, 2008

nightmare sudah datang jadi aku harus sedar.

oh no no no!
monsieur liew sudah kembali menghantuiku. ngehngehngeh

harini dalam sejarah, keyla bangun awal. hahaha bangge. sedang aku besukerie pagi pagi ni, aku dapat email. memang seronok kan kan kalau dapat email. but when it is from your lecturer, itu berita kurang gembira. bahahaha,,

'J'espere que vous etes en train de bien profiter de vos vacances et en tres bonne sante.
Cependant, je vous rappelle qu'il aura un examen apres les vacances de fin annee et vous etes senses de faire des revisions sans faille.'

itu baru pendahuluan. boleh terime lagi,,kotttt ahahaha.
tak paham tak ape. bukan masalah kau. ini masalah aku. ahahaha. lepas tu masok isi, perhh tak boleh blah.

Je vous rappelle que vous devriez:

1. Faire des revisions sur les livres des Connexions 1 & 2, au moins 3 unites par semaine de facon tres attentive.
2. Finir vos exercices sur vos cahiers d'exercice concernant toutes les unites deja abordees pendant les cours.
3. Mettre a jour vos competences de conjuger les verbes francais
4. Lire le text de culture generale donne il y a quelque temps ( photocopie de dictionnaire)



ade empat bende oke. EMPAT. ini belum campor yang keje lecturer laen kasik. waaaaaa, disaster. DISASTERRRRR. aku malaaasssss laa, itu je masalahnye. heh.



sudah 2 disember. 2 disember wehh. helloooo keyla!! wake up!!