Saturday, January 31, 2009

and the ratu tidur goes toooooo...


malas betol nak update blog lately. even tengah cuti pon. addicted to facebook kot? barula nak sedar facebook tu macam best. obsolete me. booooo. boooo to me kwangkwang.

aku maseh lagi bercuti raye cine dan bermalas malasan di rumah. esok balek wooott!! and surprise surprise, isnin aku still cuti hoyehh. cuti sempena hari wilayah. aku balek esok jugak sebab entahla, boringla weh dok rumah. takde orang nak gosip gosip dan ngumpat ngumpat kuaahaha. and since abah nak hantar cho balek hostel esok bek aku balek sekali. jimat minyak ye kawan kawan. jangan membazer ish ish.

isnin cuti ye? hmmm. NAK TENGOK WAYANGLAH HAHAHAHA. or maybe karaoke? seotttt, sudah addicted to karaoke la people. before ni memang dah banyak kali la jugak gi karok (tak maenla jamban oke, karok bilek la syokk mic cordless ngeheh) but after keluar mengenjoykan diri with rini and syat baru baru ini, BAPAKLAAA SERONOK MELALAK even suare cam katak bobot pon aaaaaaaaahh wa tak peduli.

tadi keluar gi pekan. pukul 9.30 mak kejot kejot suh bangun mandi nak gi pekan and siap bagitahuu lagi abah dah siap dah, dah panaskan enjin kereta dah tu.

9.30 pagi people. what do you expect? cuti aku nak bangun awal awal? ohh mintak mahapla yeh. paling awal pon 1130 aku bangun. im sorry incik hazim. nanti nanti kite breakfast pukul 12 tgh hari tau. saya tak boleh bangun awal nyeahahaaaa.

last last aku bangun jugak tepisat pisat dengan malasnye. and then i said to ma,,

'abah ni psycho betolla mak'

mak jawab 'ha yee betuahnye budak ni. abah die pulak psycho. cepat bangun abah dah lame tunggu tu.'

yang tak boleh blahnye lepas aku dah siap sume, dah breakfast hape, aku ajakla 'JOMMM ABAHH' and then dia jawab 'JAPLAH, ABAH TENGAH ONLINE NI'

pulakk. dah stuck dengan intenet. bukan tadi encik abdul hamid dah panaskan enjin ke?


and finally we ended up pergi pekan pukul 1230 TENGAH HARI.





aku sedih sebab hilang masa tidur yang precious itu T_T

bye.

Monday, January 19, 2009

bola baling bola bergolek golek.


bermaen bola baling. aku as usual, mestilah bermain di posisi : cheerleader. baaahahaha


match ni dianjurkan oleh badan sukan kat sini. kire macam lawan antara course lah kan. dan name group kitorang budak french cohort 4 adelah *ehem ehemmm drum rolll*



BOLA BERGOLEK.



ape? mengancam? biaselahhhh. akulah tukang bagi name tu sile tepok tangannnn nyahahah,




keputusan match pertame adelah : 4-1
1 tu milik kitorang, thanx to nadia. oke whattt, adelah tu markah dari telor ayam.


tapi aku rase kalo aku masok maybe boleh dapat paling kurang pun 8 gol. kuikui

rugi tak masuk,,aihhh. takpe, esok bola jaring pulak. aku join esok and im going to be the GS.

hah ko apesal gelak gelak pulak? HUHH.

bye.

Saturday, January 17, 2009

i can like you and i can hate you, get that?

kadang-kadang aku rase aku ni macam ish kejam gilee, tapi kadang-kadang aku rase aku ni macam terlalu baiklah sangat, bagi muka lebih lebih. well, just sometimes. i'm not bragging, just saying what i feel.

pada hari ini, lebih kurang 3 jam yang lalu, aku sedar bahawa, kite tak boleh bersikap terrrrrlalu baik kepade seseorang. especially,, aha lets bold and make it bigger lah, ESPECIALLY, orang yang kite memang baruuuuuu je kenal. erhhh, sangat menyakitkan hati.

aku bukan jenis orang yang suka start tegur or secare tibe tibe nampak someone, aku senang nak beramah mesra dengan orang tu. no, aku bukan really that type. but depends jugak la kan. takdela nak sombong tak tentu pasal. kalo orang macam tu, yang jenis sombong gila pandang hujung mate poyo macam die hebat sangat memilih kawan yang kaye kaye je ko baik dok zaman batu oihhh. heh tibe tibe pulak emosional

kembali kepada topik kite ye rakan rakan--tak boleh terrrrlalu baik sangat dengan orang baru kita kenal. kenape aku cakap gini? sebab orang yang baru kite kenal ni terutama yang jenis buat kite terkejut die sudi nak berkawan dengan kite, biasenye, nak rapat dengan kite for the sake of NANTI AKU BOLEH GUNE DAN PIJAK PIJAK KAPLA ORANG NI. bongok bongok bongok

jangan ingat mementang aku kecik, maseh junior dan etc etc ko buleh sesuke hati datok nenek ko suruh aku buat itu ini. aku bukan bibik kau, PANDAI (baik ni, tapis lagi haha) dahla baru je kenal hamboiiiii, banyak huduh muka?

tak suke tak suke tak suke tak suke tak suke dan tak sukeeeeeeee

bye.

Monday, January 12, 2009

warkah buat sang arjuna.


dengan ini saye tujukan kepada muhammad hazim mohd zulkifli,,
this week i exam. tapi takdela exam real punye kan. cume, yelahh exam ahaha.

lepas tu sekarang i asek makan saje. asek asek nak makan jek. jadi kalo saye menggumuk gumuk silelah jangan berlari lari jaoh dari saye tau tau. heheheheh

kemudian, silelah menelepon saye selalu kerane saye rindu suare kamu yang sangat gemersik, mendayu dayu indah syahdu dan merdu itu (cewahhh) rinduuuuu laaaaa weee

jage kesihatan tau tau dea. banyakkan minom aer masak. seriyes. elok untuk muke and tekak gitu aha. oke? do take care. takmo batok batok lagi sedih je dengar u batok batok

dan yang paling penting, i love you, hazim.

muah and bye ;)

Thursday, January 8, 2009

annoying high heels grrrr,


nur aqilah agak busy sem 2 ini. dan belajar pun sudah semaken nampak ketaringan susahnye. bengong je ayat aku ni ahahaha.


aku excited ade kasot baru. lepas tu excited lah ni nak pakai gi kelas kan. tapi nak cover excited ade kasot baru punye pasal, aku pakai hari kedue. ececeh poyo royo. alkisahnye,

kasot itu makan kaki aku. agak saket. hari first biase je lagi kan, still boleh tahan. so hari seterusnya aku pakai lagi kasot tu. kali ni, agak saket bertukar kepade SAKET GILAAAAAAAAAAAAAAAAA okeeeeee. padan muka aku dah tahu saket gataiii gi pakai lagi. maybe kasot baru kot. me friend cakap kena gigit kasot tu baru pakai. yes they mean it. GIGIT DENGAN GIGI. maigodddd, biar betoi kawan kawan i neh?

lepas tu semalam pas kelas, on the way nak balek, aku tak tahan dah. tak larat oh nak pakai kasot tu berjalan nak balek dari kelas sampai rumah (rumah kat ipba le pandai) dengan nak panjat tangge yang tak hengat punye tinggi dan banyak itu, aku surrender.

jadi dengan gilenye aku ni, dan saketnye kaki ni, aku pun dengan selambe ayam bukak kasot tu patu jalan tak berkasot start dari nak turun tangge sampailah ke rumah. agak jauhla jugak kan jaraknye. yaaa, sila ketawa dengan bahagienye wa tak kesah. ahhh ape aku peduli. asalkan aku tak saket lagi ngahahahh. pastu ade sorang pakcik naek motor ni tego aku, 'eh dek, memang tak pakai kasot ke?' something like that la kuaahahaha


please don't try this at home ye adik adik ngahah.


bye.

Saturday, January 3, 2009

bila nafsu menguasai diri,


prolly this would be my last update. esok nak balek ipba dah yezzaaaaaa. entah apesal aku eksaited pun aku tatau. ni takot eksaited temporeri je. bile dah start berkelas dan belajar aku mulelah nak cuti. nak balek umah. keskeskes. HMMMMMM let's hope NOT agagagg.

aku kalo boleh sem baru ni kat umah nanti, kat pantry tu, aku nak biar betol betol cam dapor. ade segale bende so aku boleh makan bilaaa bilaaa masaa ikot suke hati tok nenek aku. bile belajar, nafsu makan aku adelah dahshat wahai kawan kawan. jadi, AKU NAK DAPUR BOLE? eventho aku bukannye rajen nauuu nak masak ngahah. tak kesala, aku nak jugak.

bolela nanti beli naget ke dageng beger ke, malam malam boleh pekena beger. aku suka burger brader korang tahu? beger yang selalunye budak lelaki yang kadang kadang hensem jugak jual kat tepi jalan tu. aku panggel 'burger brader' nyiahaha. sedap ohhh, lagi sedap dari burger mcD. rase burger dia macam asli gila nak nak yang tarok mayonis meleleh leleh punye. perhhhhh, air liur aku dah jato kat keyboard dah ni teeheehee

lepas tu aku nak katel tepi dinding so that malam malam sejukkkkk je. pastu paleng best tepi dinding adelah boleh dijadikan port nak menanges, nak layan blues hahahaha sukela hati gua broo.



paling penting sekali sebenarnye aku dah berazam,,








nak menjadi lebih rajen ohohohoh wish me luck peeps.



and byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

bella swan or keyla swan?



You are observant, diplomatic and often aim to please. You are unaware of your attractiveness and despite being uncomfortable with any form of attention, people enjoy your company. You can be impatient, stubborn and headstrong, but you are true to your word and mature for your age, often taking care of your family and enjoying a good book over chatting with girlfriends on the phone.


ohh ohh,,
edward cullen would definitely fall for me laa kalo macam ni HAHAHAHAHAHAHAHA








anyway,
u're still the one laah muhammad hazim, hehe ;)


bye.

everybody, baby one more time!


aku ade habit dimana kalau aku dah suke satu lagu ni, aku akan dengar over and over again over and over again over and over again over and over again sampaila nak muntah muntah dah muak dengar.

cuti ni je bape bijik lagu aku dengar sampai macam tu. aku kurang suke lagu lagu hit yang semuaaaaaa orang suka sebab nanti semua orang pun nak dengar lagu tu, semua orang pun nak nyanyi lagu tu, semua orang pun nak letak lirik die kat dalam blog, semua orang pun nak letak lagu tu kat dalam mane mane laman web interaktif (haha betulkah?) contoh myspace ke, friendster etc etc. aku tak suke sebab nanti aku berperasaan jeles ade orang laen suka bende same dengan aku. memang poyo macam bagos tapi ehhh, sukela hati i.

dan disebabkan itu, aku sangatlah suke lagu yang hit hit time zaman dulu. tapi takdela lagu zaman 70 an 80 an kan. ala, lagu zaman aku mule melihat dunia laa kirenye. in my case, i like the 90's hits song as well as early 2000 la. espesheliiii, zaman BACKSTREET BOYS dengan BRITNEY SPEARS dulu dulu. wahhhh, sangatla ishhhhh aku sukaaaa la wehhh. gila suka. gila gila suka. gila gila gila punya suka. hahhh.

memang kebanyakan lagu dalam playlist aku adelah lagu BSB dan BRITNEY. dulu ingat lagi me and my kazen penah dancing dancing lagu BSB cewahh konon nak ikot step diorang la haha tak bole blah. lepas tu britney ni, aku suke tengok video klip die. lagu lame lame lah, lagu die sekarang bitchy lah i tak suke sangat tengok. tak baek untok kesihatan (kononnnnnnnn).

aku sukaaaaaaa tengok die menari sebab die kelihatan sangatlah cumel. teringat zaman zaman aku kecik dulu kan aku pun comel. macam tulah lebih kurang muke aku. sekarang muke aku ni dah ala ala vanessa hudgens la pulak. tulah pasal. dah laen.

silalah muntah kalau tak larat nak bace HAHAHAHAHAHAHAHA



oh my, she used to be so adorable.

till now, i still adore her old songs like baby one more time, born to make you happy, lucky, bla blaaa lots more. it reminds me of my childhood days. i miss those days, where you don't have to think about homework and stuff grrrrr. i'll be back to college this sunday la wehh peopleee. dreadful to wait but my homework didn't finish yet so takot nak balek nguahahaha.

to my dear mr gumuk gumuk, i was born to make you happy :)

bye.


Thursday, January 1, 2009

hari beramah mesra dengan bakal bakal adik ipar hahaha.


bangun bangun pagi, aku tengok telepon, 1 januari 2009. oh myy, dah 2009 lahhhh

HAPPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY.

1 januari 2009 jugaklah berkuatkuasenye arahan pemakaian tali pinggang keledar belakang. tadi aku tengok berite bapak semangat ohhh polis menyaman mureka mureka yang engkarrrr. macam ridikeles pun ade undang undang ni. sumpah cakapla, aku benci pakai tali pinggang ni. lemas ahhh. tak bebas. huh. tapi kalo dudok depan tu adelah kewajarannye kan. tapiiii kalo belakang pun kene jugak,, adoiii i dont like lah uu.

tibe tibe terpikir. macamane ek kalau pengantin time diorang naik kete nak pegi kawen ni. kene pakai tali pinggang la jugak kan? hahaha nasebla sape kawen time 2009 and tahun berikut berikutnye. aku nak naek kete sorong je lah nanti keskeskes. jaohla pulak aku pike sampai ke kahwen kahwen bagai ngahahahah

harini keyla happy happy happy laaaa yieehaaa. dan juge tak sabar nak balek ipba gak ni. eventhough keje tak siap pun lagi wawawa biarkan. aku tetap semangat nak balek haha. sampai tadi boleh pulak aku tesalah gune shampoo. i syampu rambot gune sabun mandi u oll sume. duhh. tingat sappaaa la tu tengah tengah mandi kan hahaha. dan ape pulak kaitannye aku semangat nak balek dengan tersalah gune syampu ni? oke aku merapu.

bye.