Thursday, April 30, 2009

happy 19th birthday, love!



SELAMAT HARI LAHIR BUAT SI DIA TERSAYANG,

muhammad hazim bin mohd zulkifli

semoga Allah sentiasa memberkati kamu dan sentiasa berada dalam keredhaanNya. insyaAllah

bila bace balik post 30 april 2008, aku ada buat jugak entry sempena birthday mr heart stealer. and i remembered very well dan-dan lepas dia dah baca entry tu teros die pergi promot blog aku kat group batch. semate-mate sebab bangge dan eksaited aku buat post terrrrristimewa untuk dia. ofcoslah sayang, saya sayang awak sangat banyak tahuuu hihihihi :)

but this year alot more different. no phone calls, no chatting, no nothing. aku hanya mesej dia happy birthday tepat-tepat pukul 12 waktu malaysia which is definitely not the same in egypt, yang time tu baru pukul, 7 malam maybe? but nevermindlah, i told him malaysia dah pukul 12 tengah malam i don't care nak wish jugak hahaha.

and well well well, i'm the first to wish him. AHHA MISSION ACCOMPLISHED.

this is the price that i have to pay lah kan, of being so far away from each other. kalo nak banding dulu dengan sekarang, i rather dia ada kat malaysia even kat sarawak or sabah pun because atleast we can still use the same line celcom ke maxis ke digi kan. takdelah macam sekarang guna vodafone (kan?) which each sms cost me 50 sen. and a minute of call cost us 4 ringgit. involve alot of money you know. and plus sekarang mr heart stealer saya ni pun tengah busy nak final exam then what to do. awak lucky tau ade saye yang cukup memahami dan tak banyak songeh ni hehehhahaohheheo masuk bakul angkat sendiri le pule.


memang. memang ramai yang tak suka dan tak percaya long distance relationship. (anyway sapelaa yang suke jauh jauh from orang tersayang kan?) but i admitlaa it's abit hard and tough sometimes but it doesn't mean if you guys jauh each other, there's noway a relationship could survive. i strongly disagree like hey, look at us? we're still together, and still counting what. i can brag for that i supposed. naahahaha no good, so guess not.

aku dah melalut jaoh menyimpang. mari mari pulang ke pangkal jalan

and dear hazim, this one for you :)

I’m wishing you another year
Of laughter, joy and fun,
Surprises, love and happiness,
And when your birthday’s done,
I hope you feel deep in your heart,
As your birthdays come and go,
How very much you mean to me,
More than you can know.

i love you to bits and pieces!

ps : nanti birthday saya awak kat malaysia kan kan kan kan kannnn? heeeeeee


Wednesday, April 29, 2009

the french art festival.



hey guys!!!! (bias pulak. guys je hahaha) orite kite tukar.
OK GUYS AND GURLSSSSSSSSS *gedik gedik abit*

aku saja nak poyo bahawasanya gambar kat atas ni adelah TIKET FREE WAYANG. yiipppiee me yayy! satu kelas aku dapat tiket free sempena french art festival ni. many many thanks to our lecturer stephanie. tiket ini adelah untuk tengok mana-mana filem perancis yang bakal ditayangkan di GSC Mid Valley, Pavilion and One Utama.

since mid valley tu bagi aku adalah seperti Kedai Runcit Ah Seng belakang rumah je, hopkoslaa aku nak tengok kat pavilion. wayang pavvy begande lagi best dari mid ittew. kerusi die sangatlah wahhhhh empok dan gile best. exclusive lah sikit kan. ahem. sorry mid valley, pavilion is sooo hot lah i can't resist



the poster

tadi after kelas, aku, yana and dilla pergi KLCC nak beli tiket orkestra 17 may ni. pun nak tengok orkestra sempena french art festival ni. gila eksaited first time kan nak pergi tengok orkestra wakwakwkwkaw kesiannnn macam ape je

dahla dengan tak retinye nak beli kat mane, so main belasah je pergi carik dewan filharmornik petronas. di mane ade pakcik guard yang macam peramah dan hensem-hensem siket kitorang akan tanye 'nak beli tiket orkestra kat mane?????' siyes tadi kitorang macam orang kampung prak gile okayyyy sekali dengan payung payung ish aku rase malu pulak sekarang.

tanya sini, dia bagi direction sane. ok ekot.

tanya sana, dia bagi direction naik lif tekan G. ok naik lif tekan G.

tak jumpe lagi.

tanya kat kaunter, naik lif, tekan 2. yaaaa, naik lif tekan 2 ye incik, okeh makasih.

tak jumpe-jumpe jugakkkkkk! apekahhh??

tanya pulak situ, dia suruh naik balik lif tekan G keluar belah kiri cari tangga sebelah tangga ada box office oke pening


WHATEVERLAAAA YANG PENTING KITORANG DAH DAPAT BELI TIKET TU.


voilĂ  guys and gurlssssss, 17 may 8 malam.
dress code : smart and casual but strictly no jeans please :)


and bye!


ps : wahhhhh i'm going to the orchestra lah weiiiiiiii. haha eksaited terlebeh. cukup-cukuplah, makcik.

Monday, April 27, 2009

i'm a lucky cow!


mooo mooo.... thank god i don't look like one.

sebelum pape, izinkan aku menyumpah sepatah dua kata dulu boleh? sikit je. janji. PEROMIS.

my monday starts damn badly as i wore back my high heels yang *&%$#@&^%%. ingatkan dah oke dah kaki tak melecet lagi sebab dah 5 months beli dah, tapi jarang pakai, lepas tu bila pakai semula tadi kaki aku melecet balik. BODOH AKU MENCI KASUT TU MENCI MENCI BENGONG. HARAP CANTIK JE TAPI TAK GUNA LANGSUNG pffffttttttt

oke sudah mari kembali ke pangkal jalan balik. aummm

dah dapat beli losyen yang aku inginkan yayyyyyyyy! seronok seronok. walaupun mula-mula aku ajak classmate aku teman pergi midvalley takde sape pun nak ikot, aku hampa. i pun cancellah nak keluar so onlinelah godek godek facebook.


tibe-tibe alongku cik tipah call.

'EH DEK, SIAP SIAP CEPAT, NAK AJAK KAMU KELUAR NIH. IN 5 MINUTES TIME ALONG SAMPAI.'

bagaikan bulan jatuh keribaaaa, mendengar khabaran daarinya, sanggupku memendam raasaaaa. eh, ternasyid pulak. ok sambung,


SERONOKLAH OIII KELUAR DENGAN AKAK SEBAB DUITKU JIMAT. muhuaahahahauha *ketawe setan*
die memang macam tetawu je aku sangatlah nak keluar hanya untuk sebotol losyen.

dan dia telah membawa boy the friend dia. agak cis ini. cisssssss

dibelanja nando's...


ciskek betol. I WANT MY HAZIM TOO WAAAAAAAAAAAAAAAA

sudahlah aku yang amek gambar ni. takpe takpe. tak apeeeeeeee hahaha dengki dengan akak senirik

melepak kat setabaks pulak...

haruslah meletakkan gambar geli geli kerana ini blog saya. wee

dan semuanya FREEEEE. SAYA SANGAT SAYANG KAKAK SAYA. JUGA BAKAL ABANG LONGKU ITU? hehehehehehe ameeeeen :)

told ya i'm a lucky cow mooo mooooo

dalam aku happy happy camni, hazim pulak tengah pressure-pressure nak exam. sabar tau dear. banyak-banyak sabar and banyak-banyak doa. be strong and i know you do honey. my dua' is always with you. be good, take care. bear in your mind that i always love you and always by your side. eventhough we're that far i know :(

and hey darling, you still have ALLAH THE ALMIGHTY. remember that. okay?

xoxo untuk awak.


oh btw, to ijat aka bakal abang long aku ni (insyaALLAHHHH)

HAPPY XXth BIRTHDAY!!
*umur dirahsiakan hahaha*


ps : rupa rupanya birthday beliau harini. tak sangka dekat birthday dengan hazim saya wahhhhhhh!


Sunday, April 26, 2009

of lotion murah or mahal.


aku nak merepek lagi.
and that is so me fullstop

yesterday i was bitching about my feet which had started to crack here and there. it's started to look abit ugly. and i kinda loathe it. who doesn't anyway? what's more i'm merely 18 and the feet makes me look like i'm somekind like, 45 years old? TAK BOLEH JADI NI. HUH

and so secara tiba-tiba aini bagi ceramah pum pang pum pang, telling me you should wear lotion, cik keyla. or else when you really is sudah tua, kaki you jadi even worst bla bla this and that ta ta ta ta. SUMPAH, MAKCIK YANG SORANG NI TELAH BERJAYA MENAKOTKAN AKU. I HAVE TO BUY LOTION NOMATTER WHAT.

aku memang tak suka pakai lotion. sebab rasa macam tangan diselaput dengan lilin macam, macam rasa melekit, macam entah. macam tak best lah. taktahuu nak cakap macam mana. tapi dengan peer pressure dari segelintir rakyat berdekatan aku (aini je pun, bukannye sape hahaha) i really have to get one, as soon as possible. walau macam mana lilin pun. melekit pon. yadda yadda yaddaa



aku decide nak beli yang body shop punya (ini hasil pembacaan the star yang buat promotion body shop. dammmmit.) harga not bad RM 42 tapi aku dalam status -kurang berwang- jadi harus bijak dalam berbelanja. RM 42 boleh buat belanja makan untuk 4 hari so it's a lot of money alright, to bazerkan untuk satu barang sahaja. belum campur cost naik taxi untuk ke body shop ittew dan juga benda-benda laen yang BAKAL terserempak denganku. TAK BOLEH TAK BOLEH *sambil geleng kepala*



akhirnya, terima kasih kepada afifah yang telah bagi aku try test tengok lotion safi. it smells nice, it doesn't make me feel like having lilin on my hand, it's not melekit AT ALL and yeah bingo, all my thoughts towards lotion has been soo wrong all this while. why oh why.


OH LOTION SAFI, PENYELAMATKU. SUDAHLAH MURAH WANGI PULA.


esok aku bakal melamarmu. tunggu daku, sayang.


bye.

ps : rindu hazimlah. rindu amat dahsyat :(

sekolahku sudah tidak seperti dulu lagi.

cerita dah lama, dah agak basi. well not that lama as in 3 years or 5 years back lah. tapi tangan aku terase nak menulis jugak. meluahkan. mengeluarkan beban di dalam hati. tak tertanggung rasanya diri ini menyimpan beban yang terlalu berat. lebih afdal jikaku coretkan disini walaupun kutahu, brad pitt bukan akan paham pun makna tulisan tanganku. ehcewah, pembuka kata tak boleh blah. sejak bila aku pandai menggunakan kata kata puitis lagi kritis dan inovatif ni? oke oke WHATEVER.


sebenarnya nak cerita pasal jumaat lepas 17 april, since aku cuti hari jumaat tu, rini, syat, and mui telah ajak aku pegi $M@p nak amek sijil SPM. aku dengan agak-agak malas dah nak jejak kaki kat sekolah ittew, bersetuju je lah, nak temankan mui yang agak ober-eksaited nak pergi sane. kenapa kau eksaited sangat makcik? kenapa kau telah membius sedikit eksaited itu dengan mengajakku sekali? oke tak kesahla, dah pergi dah pun ahahahaha

aku nak cerita sedikit KETIDAKPUASAN HATI aku terhadap sekolah itu yang telah mempunyai banyak perubahan yang DAHSYAT.

1. PINTU DM PINTU RUMAH ORANG KAYA.
dewan makan aka DM dah cantik sekarang. wah wah aku tengok pintu DM dia perhhhhhhh, ini rumah datok sape ni? kalau zaman aku dulu pintu boleh jengok-jengok dari luar tengok dah ready belum dm ni saya nak serbuuu, sekarang aku tengok pintu dm nak usik pun tak berani. satu bijik RM 3000 tu wehhh. apa kau gila kang aku maen-maen dok begayot kat pintu kalo pecah ke rosak tak ke naya?
PERSOALANNYA, KENAPA BARU SEKARANG NAK KASI TOUCH-UP DM TU, WAHAI PENGETUAKU SAYANG? tapi bau dm tetap macam dulu, still original i don't like at all jadi tak kesahlah.

2. ASRAMA ADA ASTRO+LCD TV LAGI.
ya benarrrrrrrr, LCD TV okeeeeee. ini memang lagi menaikkan darah mahsuri aku. ceh, takdela sangat pun. sebab aku bukan penggemar bilik rehat. tapi bolehlah aku nak marah sebab dulu time aku nak tengok cite melodi muka orang kat TV tu dah tak macam orang. beremut remut buat saket hatiiiiiii je tengok. sekarang? sekarang tengok? amboi amboi, LCD TV tuuuuu. ASTRO lagi tuuu. ini tidak adil!
KENAPA SEKARANG BARU NAK LETAK TV FLAT SCREEN?

3. PERKHIDMATAN MESIN BASUH TELAH DIWUJUDKAN.
selepas ia diberhentikan dalam 2004 tak silap. aku ingat dulu zaman form 1 aku memang sejak azali malas nak membasuh baju dengan tangan, even time tu kalau senior nampak junior nak guna mesin basuh macam 'ewahh, ko apehal nak basoh mesin? ko still junior lagi so ko gi basuh guna tanganlahhh'
ada aku kesah? lagipun guna duit aku bukan duit kau pun so SHADAPYUU. yang aku bengangnye mesin basuh yang diorang baru wujudkan kat sekolah ni adalah mesin basuh yang automatik macam kat rumah tu. yang tekan punat-punat bulat dia pastu start. lemakla wehhhh, FREE pulak tu. kesian tau i. basuh baju sendiri dulu berbaldi baldi sampai kecot tangan. diorang ni ha amek, aku bagi mesin tak usah bising. NO FAIRRRRR!
KENAPA TAK WUJUDKAN AWAL-AWAL DULU AAAAAAAAA?

4. KARPET MUSOLLA AL-HIDAYAH TELAH DIBUANG.
and diganti dengan sort of like tikar getah. i think it's a great idealah. since musolla al hidayah ni agak terbuka so segala jenis haiwan read: kucing, cicak suka nak bertamu kan. sekali kucing kencing ke muntah, karpet tu berkepam bau. nak-nak bila dah cuci, lembab. ish, tak selera aku nak semayang kat situ. tapi ikutkan orang kot yang lebih menyumbang kearah itu ooops, terlebih sudah. hahahha

5. SATU BLOK BANGUNAN 3 TINGKAT TELAH DITAMBAH.
di kawasan akademik. time borak borak dengan ustaz syed die cakap blok tu akan ade 3 kelas, and yang selebihnya makmal-makmal contoh macam makmal bahasa antarabangsa. and of course, lebih besar saiznya. eloklah, dari dok kat makmal bahasa asing dulu pintu pun dah nak roboh ngaaahaha.
boleh pulak dia (ustaz syed) dah tau aku bakal jadik cikgu perancis, dia nak aku posting mengajar kat $m@p. kuangkuangkuang, apekah?

boleh pulak dia cakap,
'saya buat bangunan tu untuk awaklah tu. datang $m@p mengajar nanti. dan jadi WARDEN'

hurk uhurkkk. tersedak i. WARDEN??? and i went,
'taknaklah ustaz, saya nak environment baru.' (ceh, poyo royo jek)

die jawab,
'ni, barulah ni. cat sume baru, asrama pun laen, macam-macam dah ditambah.'


SEKIUS ME, IT'S STILL THE SAME SCHOOL OKAY. OH GOD I PRAY TO U, JAUHKANLAH DIRIKU DARI SEKOLAH ITU.

ngahahahahahaahaha. don't ask me why coz i definitely have no answer for that.

all in all, i kinda miss those moments that i had with my friends back then. still, if i was not from the school, i will never be here, you know, where i am now. being called 'the future french teacher.'

i'm just glad.

bye.

Saturday, April 25, 2009

i envy or should i say j'ai envie de me marier? HOHOHO


hari sabtu. hari sabtu adalah hari cuti yang paling aku suka sebab boleh bangun dinihari. tidur lambat, bangun pun lambatlah kan. fair and square. tapi yuyu, my classmate yang agak DOTDOTDOT (dirahsiakan status) cakap, kalau tidur lambat nanti cepat tua. muka cepat kedut. jadi saya telah berazam nak tidur awal lepas ni. dan dan lepas isyak je aku nak tidur. haa amek. sape suruh kau cakap cepat tua? ngaaahahaha

housemateku majoriti pergi keluar berfoya. menyambut birthday Aini Sainin yang ke 19. HAPPY BIRTHDAY, DEAR! sambut kat sunway piramid. diri ini dijemput tapi apekan daya, kemalasan melanda diri diikuti juga dengan krisis ekonomi. tapi tetap nak jugak beli lotion bodyshop simpanlah duit, makcik. kataku kepada diri sendiri.

pulangnye mereka dari sunway, aku diberitahu bahawa mereka dibelanja oleh papa aini SECRET RECIPE. TIRAMISU lagi. hampaaaa. tapi tak kesahlah. ain bawak moist chocolate cake from KL Sentral. sedap hokeyyyyy. gila umph wa cakap samu lu bro! harganya cuma RM8 sahaja. dapatkan di KL Sentral kedai tengah tengah. ha yelah. yang kat belah tengah tengah tu. yang banyak kedai kedai kaunter kaunter. sementara stok masih ada.



malam pulak aku dikejutkan dengan berita bahawa senior aku kat $M@p dulu dah nikah harini. she was a year older than me. 1989's baby which means she's 20. dan dia kahwin dengan high school lover dia! cayalah! same school so i kenal dua-dua mereka. JELES. SUMPAH I JELES.
MAKKKKKKKK NAK KAHWIN JUGAKKKKK!! (do i look like awfully desperate? hahaha)



anyway, seru mereka dah sampai. i feel really really happy for them. eventhough we're not that close. looking at their picture buat aku histeria sajah. ngaaahahaha.

and oh,

SELAMAT PENGANTIN BARU TO KAK MIDI AND PASANGANNYA.

semoga bahagia hingga ke anak cucu :)

HAZIM, BILA PULAK TURN KITA NI?? hehehhehehehehehehhehehehehehheheehhehehe oke dah dah gelak gedik.



bye.


Friday, April 24, 2009

setelah sekian lama,

ok rakan rakan. aku baru sahaja menukar layout blog ini. adakah ianya kelihatan comel secomel tuan punya blog? APA? malah lebih comel lagi? wah wah, aku suka jawapan itu. suka. suka sampai mati ngahahaha


i've abandoned my blog for quite some time. not that i want to quit or stop blogging, it's just that, TIADA APA YANG AKU TERASA NAK TULIS DAN CERITA, plus MALAS, plus INTERNET LEMBAB dan baaaaaanyooaakk lagi tak perlulah aku ceritakan segala-galanya.

oh ya, lagi 6 hari sahaja mr boyfriend akan menjadi tua. dan beliau bakal menjadi tua di mesir buat PERTAMA KALINYA. menyambut hari lahir di negara orang buat PERTAMA KALINYA. itupun kalau dia sambutlah. dan kalau dia ingat birthday dia sendiri (haha) rasa macam takkan sambut sebab hari-hari asyik tidur dengan buku, makan dengan buku, mandi dengan buku, berak pun dengan buku agaknya kottt. oh tidak, MR BOYFRIEND NERD hahaha.

dear muhammad hazim, i love you to bits and pieces :)

p/s di tengah tengah blog : sukela hati okay, blog aku.


minggu ni aku ada bengkel dengan madame josette gaume, didatangkan khas dari besançon, perancis. tempat yang aku bakal pergi tahun depan. insya-allah. itupun kalau lulus examlah. kalau tak aku ternak nyamuk kat rumah je lah jawabnya. lepas tu amik darah nyamuk berdulang dulang, buat hantaran nak kahwin dengan __________ (isi tempat kosong dengan jawapan yang sesuai)

seronok. walaupun i admit sedikit mengantuk (ceh, mengaku 'sedikit') tapi all in all, aku belajarlah sesuatu kan kan. dan aku suka sense of humour josette itu. tepuk tepuk wahhhhh

okay, gotta go. moooo-vie time! huah hahahah ahaha (gelak tanpa motif)

bye.

ps : happy tahuu i dah beli broadband!!!!!! tapi sedih, duit sudah terbang, shopping dan jalan-jalan pun terpaksa cut cut aiyeeeee T_T