Sunday, November 15, 2009

Kalau Malu, Gelak.


Aku selalu mengalami situasi yang memalukan diri sendiri. Sememang memang memangnye memalukan diri sendiri dimana care nak mengelakkan dari nampak bodoh sangat adelah dengan, ketawa terbahak bahak. Nak cover malu punye pasal. Haruslah gelak sepenuh jiwa raga baten kan.


FYI, aku ni bukanlah golongan yang hebat IT ni. Setakat facebook, ym, blog, youtube tu, retilah aku. Tapi kalau masuk bab jenis-jenis file, file jpeg lah, flv, etc, idoklah aku reti. Intel Pentium Dual Core mende alah tu sume aku tak paham. Amende tah beze, bagi aku same jek sumenye. Ngaa. Aku ni dahla bute IT, selalu pulak tu berjodoh dengan orang teror IT. Cabaran betul.

Ada sekali tu aku pergi makmal komputer kat sekolah. Time form 3. Kan masa ni selalu busy buat folio KH lah, Geografi lah etc, so kenalah selalu menyemak kat sane. Even komputer gila lembab zaman tok adam pun takpeeee, dah takde pilihan laen dah. Pasrah dan terime seadenye. Eceh. Aku tengah sebok mengadap komputer buat kerja ni, and disebelahku adelah Paan used to be my boyfriend time form 4 dulu. bukan form 3, form 4. haha nak jugak sebot tu Die ni pakar sakit tuan komputer. Kire semuanya di hujung jari ah kalau bab komputer and segala isiknye. Semua orang mesti carik die kalau ade sebarang kemusykilan di talian 013 - 3 eh apehal aku tetibe gi search nombor die ni? Tetttt


Dah menaip naip ni, aku nak savelah kerja aku. Gune disket. Zaman tu pendrive memang dah ade, tapi mahal gilak kot, sape yang ade memang wahhh,mesti bapak die keje merompak bank. Disket ni pulak memang annoying. Dahla space kecik, selalu je tak muat. Muat sebijik lagu je kot? Takpon langsung tak muat. Entah, tak hengat. Aku dah hilang ingatan pasal disket ni. So aku pun insertlah disket nak save keje aku ni, sekali tak kuar kuar kat komputer tu. Banyak kali aku cube, tak keluar jugak. Hapehal komputer ni? Bongok betol. Bile dah agak geram komputer tu tak dapat detect disket ^%$##%**^%% tu, aku mintak tolonglah paan ni tengokkan (thank god die di sebelahku. ececeh) Dia pon tolonglah tengokkan. Sekali kau tau ape masalahnye?


AKU INSERT DISKET TU KAT CPU KOMPUTER SEBELAH. Bongoknye kau aqilah. Memanglah tak dapat detect. Bapak malu dow aku. Malu gila siak. Dahla dengan beliau pulak tuh. Aih, jatuh air muka. Jatuh merudum saham I taw. Ngaaa


Yang sekarang ni pulak, aku duduk sebelah Nazreen. Nazreen aka Abe Naz (name glemer, feewit) Die ni lagi sorang. Makhluk yang hebat gila bab komputer. Mahaguru habis. Tanya sikit je, tapi jawapan die bagi punye berjela siap keluar segala mak nenek yang aku tak pernah dengar. Memang selalula aku nganga bila die dengar die explain. Bukan paham pon wahaha. Then there's one time ni, bateri lappy aku kong, so mintaklah charger lappy die. Even lappy die super canggeh and tak same brand pon, lubangnye same jek. Aku dah pasang ni, tapi tak berlampu kat lappy aku yang menunjukkan sedang charge. Aku benganglah. Apehal ni? Nak cas nii, janganlah mengade. Aku gitau Nazreen. Pastu die tengok for awhile, then die kate :


MEMANGLAH TAK BERLAMPU DUE DUE. KO BUKAN BUKAK PON LAPTOP KO. SATU JE LAH YANG BERLAMPU. YANG NI LAMPU TOK BATERI. Eh, laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, yekeeeeeeeeee? OoOOoOooOooO baru nenek tahu. Apesal tah bende simple camni pon leh aku tak perasan. Dahla dengan mahaguru, terserlah kebodohanku disitu. Betapa kerdil kurasakan diri ini. Malu sekampung weii





Takpeeeee, gelaklah. Wa takda hallllllll, wa sportinggggg. Tak sia-sia rupanya aku ada bakat semulajadi gelak kuat-kuat. HAHAHAHA

Byeeeee

4 comments:

zarissss said...

tenang-tenang..
itu careless namenye..
xpe..hahahha

~Miss Tipsy~ said...

wakakakkakaka...ila mmg sengal la :P

ana_teem said...

salam ziarah,sahabat:)

pija cun said...

hahaha. xpe, kite same je keyla. tp at least xde la msuk kn usb or ape2 je la yg skutu dgnny kt cpu seblah. ghaha.